Alpaslan Abi'yi Özleyenler Parmak Kaldırsın!

Bugün Alpaslan Dikmen'in doğum günü. Ne olurdu abi biraz daha kalsaydın da Beşiktaş maçından önce, sonra, devre arası "Alpaslan Dikmen Sanki Süpermen..." diye inleseydi o stad. Zira istemezdin maç oynanırken şahıslara tezahürat yapılmasını, sevmezdin. Ruhun şâd olsun abi, sen cennetteki biz, biz tribündeki sen. Doğum günün kutlu olsun.

Çökçökçü Abiler

Bizde yok diyene kafa atarım. Konya-Fener maçını izliyorum, numaralı tarafta bir abi var. Her Konya geldiğinde insanlar doğal olarak ayağa kalkıyor, oturması kabahat, arkadan bu dayı "çöööööööööööööööeek, çöööööööööööööööööööğğkk!" Ulan git evinden izle o zaman zaten senede üç kere televizyona çıkıyorsunuz al çekirdeğini eline ooooh...

Satılmış Maltaş vol.2



Bizim arkadaşlardan birinin sınıf arkadaşı vardı, adı Satılmış Maltaş. Boyuna dalga geçip dururduk adamı tanımadan. Tanışmak nasip olmadı ama bu yukarıdaki figürü dinliyorum şu anda. Satılmış zaten o belli. Nasıl yorumlar onlar, şaşıp kalıyorum her Fenerbahçe maçı öncesinde. Emre çok büyük topçuymuş da, cemaatten arkadaşı ya toz kondurmaz, Fener'e ne demişler de ne olmuş birinciliğe geliyormuş bugün kazanırlarsa da bilmemne. Ayıp lan Boktay. Türkiye'de gazeteci, yayıncı bitti bunlar oturuyor işte o koltuklarda. İş ve İşçi bulma kurumu sanki...

Boooo-zer


15 maç kaçırdı bu sezon. Önümüzdeki hafta dönmesi bekleniyor, bugün MR'a girecek. Ancak bu postu girmeme sebep bu değil. C-Boo az önce ESPN'de John Hollinger'a yaptığı açıklamada sezon sonunda kontratının opsiyonunu kullanmayıp sınırsız free-agent olacağını söyledi. Böylece 375 (üçyüzyetmişbeş) senedir ortada dolaşan "Boozer South Beach'e mi?" tarzında haberler tekrar ortaya çıkacak ve gerçekleşecek de gibi...

Hdadjsdj

Aslında tek tek her paragrafını çözümleyip cevaplamak istiyordum ama, vallahi onu bile yapasım yok. Link vereceğim, okuyan okusun, anlasın ne demek istediğimi.

http://www.ntvspor.net/Pages/30666.asp

Yine bir İlker Acun döktürüşü.

Gökhan Emreciksin ve Fenerbahçe


Hiçbir zaman altyapıya önem veren bir kulüp olmadı Fenerbahçe. Kimler gelmedi ki Anadolu takımlarından. Selçuk Şahin, Kemal Aslan, Ali Bilgin, İlhan Parlak, Zafer Biryol, Deniz Barış, Serkan Balcı, Burak Yılmaz ve diğerleri... Şimdi de Ankaragücü'nün sağ açığı Gökhan Emreciksin'i almışlar. 2 milyon dolar bonservis.

Şöyle bir bakarsak o kadar adamın bonservisiyle Türkiye'deki en iyi altyapı kurulup oradan çatır çatır ekmek yenmez miydi? Bal gibi de yenirdi. Galatasaray örneğini ele alalım:

Derwall döneminde önem kazanıp ondan sonra gelen her hocanın dikkatini çeken genç oyuncular yetiştirdi Galatasaray altyapısı. Feldkamp ve Mustafa Denizli döneminde yetişen oyuncular Fatih Terim yönetimi altında nice başarılar yakaladı. Terim de Galatasaray'ın çocuğu. Türkiye'de altyapı yokken gelmiş Adana Demir'den. Şöyle bir adlarını anacak olursak en geriden başlayarak; Kaptan Bülent Korkmaz, Suat Kaya, Tugay Kerimoğlu, Emre't' Belözoğlu, Okan Buruk, Arif Erdem, Sabri Sarıoğlu, Aydın Yılmaz... Son yıllarda bir düşüş gözlense de Florya'da, yeni nesil de umut vermiyor değil. U-17 ve U-20 takımlarında yine sayısız Galatasaray oyuncusu var.

Bu yazdıklarım Emreciksin de kötü olacak diye bir yargı uyandırmasın ama parayla saadet olmaz.

51

İbrahim Kutluay bugün İTÜ-Beykoz maçında 8/12 3 sayı, 23/24 serbest atış isabetiyle 51 sayı atmış. Maşallah. Fener'e de kapak olsun.