Arak

Ben de sızlanıp duruyorum, "yaav kimse girmiyor bloga, azıcık daha yaysak, neler var milletin girdiği, bizimki de az duyulsa edilse girilse" diye. Meğer meşhur olmuşuz, alıntı bile yapılıyor da haberimiz yok! Tabii alıntı dediğinde isim belirtilir, bir de en aşağıda eşşek kadar yazıyor ama kim ipler. Yine de alıntı olduğunu belirtmesi de güzel, başka bloglarda daha beterleri oldu. Koca gazeteler alıp koydu, hiçbir şey söylemeden.

Mesele şu:Forma manyağı bünyenin aklına gene bir şey takıldı, nette aranıyor. Forma da eski olduğundan sebep, pek bir sonuç yok. Çok da ilerlere gitmeden bir resmini görüyor, tıklıyor neredeymiş vs diye. Karşısına bir yazı çıkıyor-bir forumda. Formalarla ilgili. "Hadi okuyayım" çekip, başlıyor. Salak bir bakıyor, üslup tanıdık! Kim bu filan derken, bir farkediyor ki, kendisinin blogunda yaptığı "Güzel formalar" ve "İğrenç formalar" serileri hoop alıp konmuş oraya. Açıkçası çok şaşırdım. Tamam, net dünyası, olur olur filan ama, beklemediğimden mi, bizim blogu hepten piç bellediğimden mi nedir, sabahın kör vaktinde (kör vakit de nerdeyse 11 ha) şaştım kaldım yani. Tabii ürün başka mecrada sunulunca, yorumlar da oluyor yerine göre tabii. Mesela yazıyı koyan kişi "zevkli" filan demiş, bu gururu okşuyor;az aşağı iniyorsun, biri de demiş ki, "en kötüler listesindeki Fb forması gayet güzel, kim yazdıysa alsın bu yazıyı ... bir daha yazsın." Az gülmedim buna, yine kibarlığı elden bırakmamış adam. Hehe.
Okur mu okumaz mı ama, ben kendisine buradan şu açıklamayı yapma mecburiyetinde bulunuyorum:bu seriler, bu yorumlamalar, kısmen objektif, kısmen zevke göre. Mesela ben o Fb formasını (gümüş var ya, 06-07) yorumlarken, o sezonun formaları arasında beyazın olmamasına dayanarak konuştum. Beyazın Fb için ne kadar içselleştirilmiş olduğunu biliyoruz. Onu yapmayıp, tutup az kişinin seveceği gümüşü yaparsan, bu her türlü yanlıştır. Yoksa kafama göre sallayacak olsam, oohoo.

Anlayacağınız, forumlara "düştük". Güzel aslında, kim olduğunu bilmese de adam, yazını okuyor. Mesela işte, koyan adam yazıyı, bir şekilde girmiş bloga, almış sonra full seriyi, kondurmuş foruma. Diyecek bir şey yok. Keşke daha dikkatli olup, en azından bir isim belirtseler.

7 yorum:

Zoma dedi ki...

Valla düşündüğünüzden çok daha fazla takip edeniniz var bence hocam. Aynen devam böyle. :)

L dedi ki...

abi öyle de, neden bu izleyici sayısı bu kadar. salak-saçma yerlerde bile 100 küsür var. onu geçtim yorum morum, sikleyen yok. valla çou kez kapatıp gidesim geliyor. ha, okunmasa da yazarım. ben kendim için uğraşıyorum ama, insan kanıt istiyor, madem okunuyor, giriliyor.

Zoma dedi ki...

valla ben konu hakkında söyleyeceğim bir şeyler olduğunda yazıyorum da genelde millet sanırım google reader'dan okuduğundan bi yorum aklına gelse bile siteye girip yazmaya üşeniyor sanırım. iyice tembel olduk valla bilgisayar başında.

ayrıca izleyici olayını hep görüyordum da ne işe yaradığını bilmediğimden hiçbir blogunkine tıklamamıştım şimdiye kadar. insan bi merak eder be bu nedir diye? iyice üşengeç olduk valla.

L dedi ki...

herkesin söyleyecek şeyi olmayabilir ama, "bazılarının" da vardır yani. erinmesinler bi zahmet. 31 çekin diyen yok.

ayrıca sağol.

miracsaral dedi ki...

Yazının aşırılması adamı felaket kötü hissettiriyor ya, adam senin yazdığın üzeriden "sükse" yapmış, sen de burada post başına 0,7 yorum sayısında takılıyorsun abi.

Ben bir sürü blog gördüm ama seninkinin yarısı kalitede yazıp, 40 yorumu gören tipleri görünce haksızlık gibi geliyor bana bu cidden.

L dedi ki...

0.7 mi? o kadar fazlaysa gene iyi be abi.

haksızlık değil aslında. biz "racona uygun" iş yapmıyoruz. ben de "piyasa yapsam" her yorum yapanla badiş olayına girsem, kanka ayağı çeksem bana da yorum gelir. sikerler öyle işi. bloglar da sözlükler gibi amk.

Haketo Zaman dedi ki...

yahu abi bu yorum sayilari filan moralimizi bozuyor bozmasina da bazen hic de siklemiyorum yani..
aptal aptal badis bloglarindaki "60 yorum" ibaresini gordukce iyi ki yok diyorum..
izleyici sayisi da daha cok olsa tabi daha guzel olacak ama zoma'nin da dedigi gibi artik cok adam kalmadi siteden okuyan. direk rss yapip reader'dan okuyorlar..
abi bi de hangi forummus bu bi adres versene bakalim :)