Büyük Gün 6



Hemen o klişe cümleyle başlıyorum:"Büyük finale saatler kala...". Heh, oldu.
Valla heyecanlıyız hacı yani, daha ne diyeyim. Zaten az sonra Magic-Cavs maçı var, gitmeden iki çiziktireyim dedim. Şu meşhur beşlide sorun yok. Onlar yerli yerinde. Malum, Iniesta-Henry ikilisi şüpheliydi, o da halloldu. Arkada da Puyol-Toure-Pique kesin, nerde oynayacakları belli değil Pique hariç. 2 boş yer var. Oralar için adaylar, Caceres, Sylvinho, Busquets ve Keita. Artık Pep kadroyu nasıl yaparsa, ona göre oynayacak birileri. Tardini vs. üzerinde durdu, ben tekrarlamak istemem bir daha.

"Şu olsun" diyemiyorum herhangi bir ihtimal için. Ya Busquets riskini alacaksın, ya Caceres, ya da Sylvinho. Sylvinho'ya da aslında risk denmez de, duruma göre işte. Maç sonu "şunu niye oynattın be hoca" temelli eleştiriler görmemek umuduyla. Çünkü yenilgi gelirse, bir şekilde bağlanacak bu meseleye. Ama kesin olan bir şey var ki, Barça kendi keyfine eksik gelmedi finale. Kart mart, bir şekilde elde bu kadro var. Hoca o, en iyisine karar verecek. Biz de izleyeceğiz.

Her şey var futbolda, evet. Bizim istediğimiz, en başta, benim bu takımı tutmamdan/sevmemden öte, böylesine futbol oynayan, neredeyse "ideal futbol topluluğu" diyebileceğimiz bu takımın, bu sezon boyunca oynadığı futbolun karşılığını alması. Bunu Real de yapsa, aynısını isterdim. Umarız bu olur. Sonra da zaten Guardiola'nın heykeli filan...

0 yorum: