Hido...



Hidayet'in Nba'de şu anda yer alan oyuncular içinde "clutch time" performansı en yüksek olanlardan biri olduğunu zaten biliyoruz. Ama bu kez iş "clutch" olmakla kalmadı, genelinde vasat oynadığı bir serinin son maçında, hem de (ne halde olursa olsun) son şampiyona karşı oynanan bir serinin 7. maçında tam manasıyla "mükemmel" bir oyunla takımını neredeyse tek başına Doğu finaline çıkardı. Kaan Kural maç esnasında bu performansı "efsanevi" olarak nitelendirdi ki, katılmamak elde değil. Play-off tarihine geçecektir bu maç.
Hido'nun maç istatistikleri 9/12 ile, 25s-5r-12a. Ama maça etkisi, takımını yönlendirmesi, en gerekli anlarda ortaya çıkması ile, rakamlar-ötesi, neredeyse eksiksiz bir maç ortaya koydu. Muhtemelen kariyerinin en iyi maçıydı, ki bunu hem kişisel performans, hem de maçın önemini düşünerek söyleyebiliriz rahatça. O da kabul edecektir bunu.
Özellikle bitime 3-3.5 dakika kala arka arkaya bulduğu 2 isabet var ki, hem orada hançeri vurdu Boston'a, hem de ne kadar kendine güvendiğini göstermiş oldu. Önce bir üçlük, sonra bir fade away, iş bitti.

Şimdi Magic'in işi zor Cavs karşısında ama, onların şu "ayarsızlığı" yok mu, her şeyi yapabilirler. Bu maçta 13/21 üçlük attılar ki, 2 tane daha soksalar, 7. maçlar rekoru egale edilecek. Rekor kimin diye sormayın, Suns tabii ki. Hido'nun eşsiz liderliğinin yanında, Magic'e maçı getiren en önemli nokta buydu.

0 yorum: