Draft Haberleri

Draft'a yirmidört saatten biraz fazla var. Piyasa iyice kızışıyor, hamleler, dedikodular ardı ardına geliyor. Madde madde gidelim:

-Bucks R-Jeff takasıyla aldığı Oberto'yu kalbi sakat adamı cap'ten yemeyelim diye Pistons'a yolladı Amir Johnson'a karşılık. Pistons'ın Oberto'yu serbest bırakabilir. Oberto'nun Free Agent olarak tekrar Spurs'e dönmesi bekleniyor.

-Minnesota T'Wolves büyük bir takas gerçekleştirerek elinde bulunan 6. sıra hakkının üzerine Wizards'dan aldığı 5. sıra hakkını da ekleyerek ilk turda dört seçme hakkının sahibi oldu. Wizards 6. sıradan seçim hakkının yanında Darius Songaila, Etan Thomas ve Oleksiy Pecherov'u da verirken karşılığında Randy Foye ve Mike Miller'ı kadrosuna kattı. Dedikodulara göre Wolves'un asıl hedefi ise bu dört seçme hakkının en az ikisinden bir paket yapıp Memphis'ten ikinci sıra seçme hakkını isteyecek. Rubio sevdası...

-Trail Blazers eline olan 24. ve 56. sıra seçme haklarını Mavericks'e verip, Dallas'ın 22. sıradan seçme hakkını aldı. Kulislerde ise Blazers'ın 22. sıra hakkını bir oyuncuyla beraber takas edip yerine üst sıralardan bir seçme hakkı alacağı konuşuluyor.

-Kidd'in kontratı bitiyor. Cleveland, New York ve Portland draft gecesi olası bir sign-and-trade kovalayacaklar.

-Grizzlies ve Knicks ise ayrı bir takasın eşiğindeler. Knicks sorunlu forveti Quentin Richardson'ı Memphis'e yollayıp, daha sorunlu başka bir oyuncu Darko Miliçiç'i Knickerbocker yapma peşinde.

-Utah Jazz eğer bir aksilik olmazsa 20. sıradan Pittsburgh çıkışlı Sam Young'ı seçecek.

-7. sıradan seçme hakkı bulunan Golden State eski "run and gun" günlerine dönme çabası içinde. Bunun için de Lottomatica'lı Brandon Jennings'e göz koydular. O daha yukarıdan giderse de Wake Forest forveti James Johnson listelerinde.

-Kirk Hinrich'in yakın çevresine Portland'a takas edileceğini söylediği belirtiliyor. Blazers'ın Hinrich ile Roy'u beraber oynatma isteği zaten bilinen bir gerçek.

-Cavs GM'i Danny Ferry'nin önünde iki yol var. İkisinde de takas var. Biri doğu kıyısına, New Jersey'e düşüyor, Vince The Prince için. Diğeri ise çöllere, koca oğlan'ı alıp redneck diyarına getirmeye.

-Son olarak 11. sıradan seçim yapacak olan Nets seçeneklerini iki şıkka kadar indirmiş durumda. NCAA'in en iyi forvetlerinden olarak gösterilen, kişisel olarak hiç beğenmediğim, Tar Heel uzunu Tyler Hansbrough ve Duke'lu Gerald Henderson.

-Speedy Claxton ve Acie Law IV'u Warriors'a yollayan Hawks, Jamal Crawford'u kadrosuna kattı. Kazığı yine GSW yedi tabii.

İlerleyen saatlerde olabilecek büyük hamleleri de geçeriz, son dakika mahiyetinde.

0 yorum: