Kapak

Bilen bilir, Elif Şafak'ın son kitabı Aşk, cart pembe bir kapağa sahip. Yazarın da konu hakkında çocuklarıyla ilgili saçma denebilecek bir açıklaması vardı. Hassasiyet güzel ama, o kadar da çocuğu filan kapak işlerine katmak ne kadar doğru bilemiyorum.
Şimdi bu kitabın (artık ne akdar şikayet veya tepki geldiyse) koyu gri kapaklı bir baskısı çıkmış. İşin komik ve salak tarafı da, üstünde pembe (yani gerçek kapağın rengi) bir yuvarlağın içinde "özel basım" yazıyor. Büyük ihtimalle kasıtlıdır, eğer değilse çok komik çünkü.
Geçenlerde Akp'nin gençlik kollarının mı, partinin mi ne bir organizasyonuna gitmişti Mrs Shafak. Orada genconun biri şikayet etmiş, " otobüste açıp okuyamıyorum, ne olacak benim halım" diye. Herhalde o tip birkaç tepki daha geldi de, insafa gelip yeni basım yaptılar. Burada bu konu hakkında gerçekten söylemek istediklerimi dile getirsem, hem bizim blog, hem de blogger yasaklanır sanırım. Ben olayı bildireyim, isteyen istediğini düşünsün. Gidin gri kapaklısını alın, belki aydınlanırsınız biraz öyle okuyunca.

0 yorum: