Muhtemel Yeni Formalar-Değil!


Az önce Feysbuk'ta şöyle bir şey gördüm. Görünüşe bakılırsa bunlar gerçekten yeni formalar. Baksanıza, yanlarında takım logosu, sponsor firma, açıklamalar, her şey var. Hani basın bültenine verilmeye hazır halde gibi. Ama yine de tanıtım yapılmadan kesin bir şey yok.
En çok korktuğum şey olmuş gibi görünüyor, eğer bunlar kesinse:şu postta da yakındığım gibi, adidas'ın bu tasarımı korkunç ve iğrenç. Görünüşe bakılırsa, bizim parçalı da o tasarımın üstüne yapılmış. Beyaz da. Bu kötü.
Ayrıca, sarı ve çubuklu formalar, bu sezonun "gereksiz" kategorisini işgal edecek gibi. Neden gereksiz peki? Şimdi gelir yine yorum kısmına "bence çok güzel formaaa" yazarlar. Şundan efem, bir takımın kendi renkleriyle, malum bir 1. forması vardır. O renklerle başka tasarımda bir forma, forma kültürüne terstir. Parçalı olmasa, çubuklu olacak zaten, onda sorun yok. Ama parçalı varken çubuklu, gereksiz. Sarı zaten yine aynı şekilde.
Mor değişik bir tercih, ve güzel. Yine o gudik tasarımla yapılmış ama, ne yapalım. Eleştiri alacaktır bu forma, hele de Hıncal Uluç'tan filan. Aslında Rijkaard filan da gelmişken turuncudan gidilseydi ama, hep değişiyor forma stratejileri.
Altın çok şık. Güzel olmuş.

Şimdi 5 olsa yine tamam da, 6 forma var, bunların hangisi ne ara giyilecek? Keşke 2 tanesini Sevilla'nın filan yaptığı gibi Avrupa kupaları forması olarak sunsalardı, hem yoğunluk olmazdı.

Tabii kesin olmayan forma üstüne bu lakırdılar gereksiz gibi ama, yani resme bakarsanız, sanki olay kesinleşmiş gibi. İnşallah değildir ya, neyse.

Edit:Değil anasını satıyım, elemanın tekinin "canı sıkılmış" yapmış. O resmi logoyu kullananı tutup bi' şey yaparlar aslında ya, neyse. Net dünyası işte, herkes her şeye kadir kendince.
O değil de, demin yazmayı unuttum. Reklam mevzuu tam da böyle olmalı. Maviyi filan katmadan.
Ulan heyecan yaptık bi' de bu sıcakta bok var gibi. Olsun, parçalı öyle olmasın da.

3 yorum:

arnawut dedi ki...

bunlar yeni formalar değil, helecana gerek yok. görmüştüm biyerde, taraftarların çalışmasıydı sanırım. böyle kötü formalarda giymeyiz zaten bu devirde. parçalıyı adidas'ın o dizaynı üstüne yapmak akıl karı olmaz.

L dedi ki...

o zaman izninizle şunu demek istiyorum:o taraftarların ben ta ...

resmiyete dökülmüş iş gibi bunları nete salmak gerizekalılık.

Volvox dedi ki...

Bunları ben de ilk facebook'ta gördüm yeni forma falan yazmışlar,oysa hepsi bir forumun Galatasaray için tasarım başlığı altında yer aldığını gördüm.