Bjk Yeni




Zaten bir sürü kişi yorumluyor, ben de diğer tarafta yorumlarda yazdım biraz üstüne ama, madem açtığımızdan beri burda forma üstüne yoğunlaştık, bunlar hakkında da 2 lakırdı etmeliyiz. Hem özel bir sebepten bu formaları farklı bir merakla bekliyordum.
Bir kere çubukluya bakınca ilk akla gelen son Newcastle forması. İster istemez yani. Ve güzel forma. Basit denebilir, bilinmedik veya alışık olmadık bir tercih yok. Geçen sene az giyilen çubukludan sonra, bu daha fazla tercih edilecektir sanırım.
Beyaz, düz beyazın yerini alıyor gördüğümüz kadarıyla. İkinci bir beyaz değil yani. Ortadaki desenler hoş. Kırmızı detayı daha da güzel yapıyor tabii. O açıdan bir 07-08 home-beyaz havası yok değil. Bu forma siyah şortla giyilebilir sezon içinde. Malum, Bjk'nin esas forması hangisi dersek, çoğu kişi siyah şort-beyaz forma diyebilir. İlerde göreceğiz.
Üçüncüde de ister istemez bir yabancı takım çağrışımı var:Marsilya. E benziyor yani geçen sezonkine. Bir nokta çok hoşuma gitti bu formada, siyah parçaların rengi sabit kalırken, gri beyaza doğru açılıyor. Birkaç sene önceki geçişli renkli formaları anımsattı bana bu detay. Bir de eski bir Bjk formasına benziyor bu üçüncü. 90'ların ortasında. Göğüs kısmında bu tip şekiller vardı. Hatta o tasarımın kırmızılı versiyonu vardı ki, şahaneydi. Maalesef net ortamlarında resmini bulamadım. Bulsam hemen yapıştıracağım bloga.
Bu forma kötü değil, belki millet Marsilya çağrışımı sebepli sövecek ama, o kadar kötü değil;farklı. Fakat bir husus var ki, bu formaya olumsuz gözle bakmaya sebep olabilir:ben Beşiktaş'ın Adidas ile anlaşmasından sonra, yeni sezon tasarımlarında bir kırmızı bekliyordum. O yüzdendi işte bu kreasyonu dikkatle beklemem. Çıkarmadılar. Ama bir yerde sonradan 4. bir forma, kırmızı formanın çıkma ihtimalinin olduğunu okudum. Bu çok güzel olur. Adamlarda fıstık gibi 3. renk var, kullanmıyorlar.

Çok kötü formalar değil ama, şu hani hep söylediğimiz, bir takımın 1. formasının renkleriyle başka formasının olmaması gerektiği gerçeği, 2 ve 3. formaları gereksiz kılıyor bir nevi. Kırmızı olsa belki o kadar göze batmaz. Ama bu takım kaç senedir sadece 2 renkte 4-5 forma çıkarıp duruyor. Saçmalık ötesi.
Hadi bir beyaz, bir de çubuklu yaptın diyelim. Ki Bjk'nin esas iki home forması budur. Eyvallah. Ya diğerleri?

Hemen Biraz Sonra Edit:Ekşi sağolsun, beyazın da benzeri varmış:Udinese. Nah şu forma.

4 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

aradığın baklavalı forma almanyanın 1994 senesinde giydiği formanın bjk ye uyarlanmış olanıydı. bjk 94-95 sezonu beyaz ağırlıklı olarak giydi o formayı. kırmızı giyildiği maç ise belki aramanı kolaylaştırır bursa da tarafsız sahada oynanan bir altay maçı diye hatırlıyorum veya maç izmirde de oynanmış olabilir golü de sergen ceza sahası içinden endirekt vuruştan atmıştı sergen gollerinden falan belki bulabilirsin. gerçekten güzel formaydı.

beşiktaşın kırmızıyı uzun süre kullanmamasının bir sebebi de 2 sezon üstüste yapıldıktan sonra taraftarın renkli forma istemediği yönünde baskılar yapmasıydı.

L dedi ki...

o zaman ben o taraftar kitlesinin...
sırf "erkek adam renkli takım tutmaz" muhabbetine ha. bu kadar dangalaklık olmaz.

çok şık formaydı o bea. zamanının 10 yıl ilerisindeydi.

Adsız dedi ki...

udinese'nin forması lotto'nun genel tasarımıydı yani çoğu lotto giyen takımın kullandığı bir formaydı ama bjk'ninki için adidas tek bir tasarım yapmış gibi görünüyor.

L dedi ki...

ya tabii ki. bunu sadece bjk giyecektir. ispanya nın giydiğinin bir değişik versiyonu.