Rock Festz


Akçay'da ikamet eden biri olarak, son dönemi hep bir festival karmaşasıyla geçirdik. Olacak mı olmayacak mı, olmayacaksa neden olmayacak, burda yine olacak mı, kim yapacak o zaman, kimler gelecek vs.

Az çok belli oldu her şey yakın zamanda. "Zeytinli Rock Fest" olarak bildiğimiz organizasyon, yani Poem'in yaptığı festival, Foça'da gerçekleşecek. İngiliz Burnu denen bir yerde. Yine işte deniz-müzik-tatil kombinasyonunu elde tutacaklar. Öbür türlü rağbet azalır zaten.
Orda kadro daha iyi tabii. Her sene devam eden kadro kalitesi yükselişi, bu sene de var. Yabancı grup sayısı 2, ve bunlardan biri Epica. Epica ulan Epica. Epica'nın geldiği sene festival buradan gidiyor. Böyle aşkın ızdırabını... Allahtan yine çok uzak değil de, gitme ihtimalimiz var. Ama düşünsene, evimden kalkıp 15 dk yürüyüp gitmek var, bir de yolculuk filan. Neyse artık.
Diğer yabancı grup da Lordi. Herhalde bu 2 grubun adı, gelecek kişi sayısını etkileyecektir. Yerli kalitesi de bayağı iyi. Mesela buraya hiç gelmeyen Çilekeş, Teoman ve Duman bu sene var. Ama Hayko yok. Sanırım o Rock'n Coke'dan sonra hiç çıkmayacak albüme kadar.
Şöyle bir güzellik yapmış organizasyon yetkilileri. Geçen sene de yapmışlardı, ilk günü Headbang Day olarak belirlemişler ve Pentagram-Lordi-Epica o güne sıralanmış. Öncesinde de Çilekeş var. Yani tam manasıyla bana demişler ki, "abi sen buraya geleceksen ilk gün gel, sonra hiç kastırma, gerek yok". Bu yani. Son gün biraz zayıf kalmış, haftasonu gelecek olanlar için biraz kötü bu. Yani en değerliler ilk güne toplanmış neredeyse toptan. Genel olarak söylüyorum tabii ben. Foça'daki 13-14-15-16 ağustos tarihlerinde yapılacak.

O tarafın öyle olacağı bir süreden beri belliydi de, burada yapılacak olan festivalde ben zayıf isimler bekliyordum nispeten. Ahalinin geneli için öyledir belki ama, benim için bayağı değerli olacak burdaki festival sanırım. Tabii diğer tarafla kıyaslanmaz ama, öyle beklenmedik isimler geliyor ki, bayağı şaşırdım. Önce önemlileri sayalım bir baştan:Demir Demirkan, Aylin Aslım, Haluk Levent, Malt, Redd, Direc-t, Zardanadam, 110, Deja-Vu, Dorian.
Şöyle bir durum var, eğer ayrışma olmayıp, Poem'in yaptığı organizasyon kalsaydı burda, bu isimlerin birçoğu gelmeeycekti. O açıdan ben ve bu festivale gelecekler olan şanslı bir açıdan. Yer açıldı bir nevi yani bu isimlere. Ben bu kadarını da beklemiyordum. Helal valla.
Burada benim açımdan çok önemli ve bir o kadar da beklenmedik 4 isim var, onlar şunlar:Dorian, Direc-t, Redd ve Deja-vu. Bu gruplar zaten daha önceki festivallere gelmemişlerdi, ve de ondan da bağımsız olarak hiç beklemiyordum. Festival programına baktığımda geçenlerde, delirdim. Bu 4 grubu burda izleyebilmek benim için büyük şans. Hele de Redd ve Dorian. Kalite sıralamasına bakınca aslında Redd'in Foça kanadında olması gerekiyür ama, oluyor böyle şeyler işte. Olsun zaten çaktırmayın.

İsim sorunu var gibi ama, şimdiye kadar 2 taraf da bildiği gibi yapıyor. İsim hakkını Poem'in aldığını düşünüyoruz biz, öbür türlü afişe koyamazlardı "Zeytinli Rock Fest" ibaresini. E burası da aynı isimle ortada yine. Kavga gürültü çıkacak gibi ama, bakalım.

Bu 2 festivalin tarihleri birbirini takip ediyor. Zeytinli'deki festival 6-7-8-9 ağustos, Foça'daki ise 13-14-15-16 ağustos'ta. Yani diğer şehirlerden gelecek olan rock ehli, sıraya bağlayıp 2 organizasyona da gidebilir. Çok da güzel olur.
Bu sene Hayko'suz geçecek ama, yapacak bir şey yok. Diğer ekstraların keyfini çıkarmak gerek.
Ulan bir de Sakin'i getireydiniz ne vardı sanki...

Ha bir de şu var:bir şekilde elime geçti Foça'daki mevzunun afişleri (konsepttir belki bilmiyorum, ama olsun), abi Epica'yı en tepeye koyacaklarına, 2. sıraya koymuşlar. Onun üstünde Mor ve ötesi, Teoman filan... Rezilliğe bak.

Son olarak:Foça'daki org. için www.zeytinlirockfest.com dan bilgi alabilirsiniz, Zeytinli'deki için bir şey diyemeyeceğim, siteye girmiştim, adresi kaybettim. Bulunca eklerim.

2 yorum:

miracsaral dedi ki...

Festivallerin fiks Türk grupları hep gelmişler abi, Epica falan cidden iştah açıcıymış da festivallere gider gençler üzerine de çok sağlam yazılar yazılabilir bence.

L dedi ki...

emin ol ben o konuda roman yazarım da, artık neden bilinmez, yazmıyorum. veya "ruz".

işin kötü tarafı ne biliyo musun, bu duman çilekeş filan buraya gelmediler, festival taşındı, onları getirdiler. kötü bu.