Rutin

Belli bir forma deseni olan, formasını belirleyip koruyan takımlarda şöyle bir sorun var:Sonuçta takımınızın forması çubukluysa, çubuklu formayla yapılacak kombinasyonlar bellidir. Ve bir süre sonra tekrara düşmek kaçınılmazdır. Bu uzun zaman önce yaptığım bir tespit. Bu sezonun Inter-home formasını görünce yine içimde alevlendi. Bu sezon giyecekleri forma bir kere çok basit, sade. Hadi o olur, sorun yok. Beğenen-beğenmeyen meselesi ayrı. Ama bu formanın neredeyse aynısı, 00-01'de giyildi. Tek fark çubukların kalınlığı ve yerleşimi. Bu meseleyi çözmek tasarımcıların işi ama, görünüşe bakılırsa onlar da bir yerde pes ediyor.
Barça bu sorunu bir anlamda çözmüş gibi. Tarihlerinde ilk giydikleri forma parçalı olduğu için, ara sıra parçalı forma giyip -geçen sezon olduğu gibi- tekdüzeliğe izin vermiyorlar. Ama Manchester United ne yapsın? Ne kadar farklı tasarım yapılabilir ki kırmızı düz üst-düz beyaz alt'a. Bu sezon eski tasarımlardan birinden esinlendiler ve gayet hoş oldu mesela. Sonra ne yaparlar bilinmez. Veya Milan bu sene yakayı beyaz yapma yoluna gitti. Daha bir güzel oldu forma.

Çubuklu, düz, parçalı forma giyen takımların hemen hemen hepsinde var bu sorun. Taraftar kısmı değişikliği pek sevmez gerçi. Bu durum işlerine gelebilir ama, dikkatli göz bir süre sonra rutinden sıkılacaktır.

0 yorum: