Eşeğin Ziki

İnsan evinde Digiturk olup da, haftada en az 3 vasat maç izlemeye alışınca, ilk başta yaz maçsızlığına seviniyor ama bir süre sonra tersine dönüyor iş. Şükür ufaktan hazırlık maçları, Audi Cup, Piis Kap filan derken hem futbolcu ahalisi, hem de biz sezona hazırlanıyoruz.

İnsan kendinde olmayana imrenir hani. Ama bu bodoslama bir imrenmedir, çünkü işin iç yüzünü tam bilmezsiniz. İş size dönünce anlarsınız anyayı konyayı. Kaç sene "Lan evde bi Lig tivi olsa, rahat rahat ooh, hem dayıların saçma-salak yorumlarını da duymayız amına koyym" deyip durduk. Peder bey sürpriz bir şekilde Lig Tv bağlatınca da o dayıları özledik, çünkü babam onların hepsinin toplamından daha beter bir izleyici. Hani 50 senedir futbolu izleyip de, hala 5 metre geri pas verilince söven dayılar vardır ya, öyle bir şey düşünün. Gs dışı herkese acayip subjektif. Öyle olunca da ev rahatlığı, yerini baba gerginliğine bırakıyor, kahve ortamı özleniyor, yaratıcı küfürler aranıyor. Hatta o 15 dakikalık arada arkadaşlarla maç analizi bile akla gelip "ah ulan" çektiriyor.

Bu sezon için de, Lig Tv'nin evde bulunmasıyla ilgili ne düşüneceğimi bilemiyorum. Babamın fikrini de bilmiyorum açıkçası, her an kafası atıp iptal edebilir mevzuyu. Zaten Spormax ve Nba Tv'siz Digi'nin ben ta...

Geçen seneki 4-4'lük Ars-Liv maçının ardından, eğer evde Digi kalacaksa, her türlü Spormax'in olmasını sağlarım. Öyle bir maçı canlı izlememiş olmayı, bir futbolsever olarak utanç sayıyorum.

Bir de şöyle bir zorunluluk var;açık söylemek gerek. Ben cumartesi gecesi herhangi bir Barça maçı izlediysem, yarın öğlen vakti oynanacak olan Sivas-Konya maçını izlemem. Ama evde Digi olunca, buna mecbur kalıyorsunuz. "Ne demek mecbur ulan" diyen çıkacaktır, ama öyle değil. Şimdi sen bu maçı kahvede gidip izlemezsin öyle değil mi, Sivas veya Konyalı değilsen? Evet. Ve bu maçın futbol düzeyi de belli. Fakat evde bu maçı bir şekilde izlemek zorunda kalıyorsun, çünkü senin Gs için aldığın o Lig Tv, evin televizyonunda açık duracak. Mecbursun. Diğerleri de öyle. Geçen sezonun 2 devresi boyunca efendi gibi zevk alarak izlediğim maç sayısı 5'i bulmaz.
Gerçi sık sık kafam bozulup "ulan Gs ve Barça maçları dışında hiçbirini izlemiycem" diye kendi kendime söyleniyorum ama, sıkar. Pratiğe geçemiyor işte.

Ulan amına koyym, kişisel yazı yazmak istemiyorum diyorum, sonra bir şekilde yine oluyor. Ama canım yazmak istiyordu ve bu meseleyi de ne zamadır bloga aktarmak istiyordum. Çıktı elden artık bir kere.

0 yorum: