Katalog

Şu Federasyonun forma katalogu mevzuunu gördünüz mü? Hiç görmeyin derim. Salak salak işler. Antalya Monaco usulu giyecek; Diyarbakır'ın iç saha forması Barça'nın açık mavi away'in aynısı; Antep River şekli yapmış kendine, hem de 3 forma; Sivasspor'un mavi forması var...

Zaten her takım ana 2 renginden 4-5 forma yapmış, orda olay bitmiş. Ne zaman yerli yerine oturacak forma kültürü, bilemiyorum. Bizde yine saçma bir kırmızı var. Beşiktaş'ın beyaz var. Hadi Ankara'nın sarı yine olur, alternatif renk bulma çabası, ulan Bursa'nın 2 renkten 5 forması var. Yarabbim sen sabır ver.
Şaka maka bir sürü Puma olmuş ligde. Adidas da "3 büyük tek marka" diye reklamı basıyor. Basar tabii. Her şeyde rakip olan adamlar formaya gelince ortak. Zaten Boca-River, Barça-Real, Liverpool-Manutd, Inter-Milan da farklı firmalarla çalışıp hata yapıyor, ne işin var ulan, geçin işte kardeş kardeş aynı markada takılın, uğraştırmayın milleti.

10 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

liverpool-everton eşleşmesi liverpool-man utd'dan daha çok uyar buradaki örneklere.

L dedi ki...

ben forma açısından bakmıştım daha çok. rakip firmalar vs. sonuçta o da bir derbi.

müşkülpesent dedi ki...

derbi aynı şehrin takımları arasında olur bir liverpool taraftarı her zaman everton maçını, man utd taraftarı da city maçını herhangi bir maçtan herzaman üstün tutar.

Selocan dedi ki...

Lescon formaların göğüs ortasından bant geçen enine genelde away olan formaları hoş olmuş. Pumaların omuzdan V inen Lazio tarzı formaları da güzel bursaya iyi gitmiş o tarz. Lottonun da Udinese tarzı forması hoşuma gitti Çubukların üstünden geçen yamuk çizgili olan. Am deiğin gibi anadolu takımlarının saçma şekilde 124412 tane formaları var Home-1 Home-2 away-47 falan . gereksiz

L dedi ki...

@müşkülpesent:

hocam...
barça-real de derbi. derbi var derbi var. aynı şehrin takımları arasında olur gerçek derbi evet, ben de biliyorum. ama diğer bir derbi çeşidi de var biliyorsun, öyle değil mi?
o an aklımdan geçen bir örnek verdim ben sadece, formalar açısından. of.

@patron:
gereksiz işler abi. ama kim düzenleyecek ki? koca gs'de bile götümüzü yırtıyoruz, efendi gibi olsun diye, biliyorsun.

Selocan dedi ki...

Ülke derbileri vardır bir de şehirden çok. En çok şampiyon olan 2 takım maç yaparken Ülke derbisi olur. Bizim ülkede Bu zaten tek şehirden çıktığı için Ülke derbimiz de aynıdır. Örneğin;
Juventus Inter İtalya derbisidir mesela biz demeyiz onlar der. Barça Real El Clasico ispanya derbisidir. İngilterede En çok şampiyonluğu bulunan 2 takım olarak Man utd ve Liverpool da belki şehir değil evet ama Ülke derbisidir.

L dedi ki...

bu kadar ayrıntılı konuşmak kötü bunları ya, neyse. açmak gerekiyür bazen.

müşkülpesent dedi ki...

@lappap

neyin ayrıntısından bahsettin de yoruldun bu kadar.

real-barca derbi diye geçmez ispanyada clasico diye geçer. juventus-inter de juve ligden düşene kadar italya derbisi diye geçerdi ikisi de en çok şampiyon olan olduğu için değil milan serie b oynadığı için inter taraftarı alay eder böyle diyerek, derbi aynı şehir takımları arasında olur, tekstil derbisi diyorsan adidas nike a karşı o ayrı onlar da artık rekabet içinde doğal olarak futbolcu transfer ediyorlar kulüpler gibi.

konuşma tarzın ufak dağları yarattım havasında neden öyle anlamıyorum baştan şunu söyleyeyim ben senin yaşıtın değilim alaycı şekilde of püf ne oluyor ? boca river diyorsan onun ingilteredeki karşıtı merseyside'dır.

belki sen 2-3 yaşındayken merseyside derbisinin ingiltere futbolu ve kültürü üzerine etkisi üzerin tez yazıp verdim ben.

bunları da ayrıntılı söylemek oflatıyor beni çünkü diyalog kurmak çok zor sizinle.

müşkülpesent dedi ki...

açmak gerekiyor bazen falan demişsin kıt yani bunlar anlamıyor açıyoruz bir gün gel derin futbol bilginle konuşalım karşılıklı ama ofisime girince gördüğün kupalardan ve madalyalardan korkup abi deme sonra bana yine of puf yap.

L dedi ki...

peki. özür dilerim. haklısınız.