Perşembe'nin Gelişi: Çarşamba

Galatasaray top oynadı bu akşam. En son yüzde 72 gibi bir topla oynama yüzdesi vardı ki, bizim de Rijkaard yönetiminde beklediğimiz de buydu. Yüksek yüzdede hızlı top yapan, dikine oynayabilen, tempoyu istediği yöne çekebilecek bir takım.

Bu akşam as takım yoktu sahnede belki ama gelecek için çok ümit verdi Galatasaray. Karşısındaki kendi gücüyle boy ölçüşebilecek bir rakip olmamasına rağmen ilk maçın verdiği avantajla sermeyen, "büyük takımım ben" imajı veren bir takım vardı sahada. Mor forma da tuzu biberi oldu, tanıtımda durduğundan çok daha iyi durdu takımın üzerinde. Farkındayım endüstriyel futbol, satış stratejileri vesaire, ama ne diyoruz biz yıllardır, arkasında duralım. Sami Yen'de illa da parçalı.

Aydın ayrı bir yazı konusu. Literatürde bu performansın adı resurrection. Üç asistle tamamladı maçı Yılmaz, bundan daha önemlisi 90 dakika diri gözüktü, dikine oynadı. Buna ilk yarıda Keita'nın da diğer kanatta ilk maçına göre gösterdiği iyi performans, ikinci yarıda alışılagelmiş bir Kewell performansıyla kanatlarını çırptı bugün temelleri 2288 yıl önceye dayanan Aslanlar.

Rijkaard için ayrı bir paragraf açalım. Belli bu takıma yan top çalıştırıyor. Bir yan topta Arda sağ elini kaldırırken Barış'ın Emre Aşık'a- sana atacak abi arkaya- deyişi ve Aşık'ın şık bir pivot hareketiyle arka direğe doğru yönlendirmesi bunun kanıtı. Galatasaray havadan gol atabilen bir takıma dönüşecek böyle giderse. Ters topları iyi atıyor takım ayrıca.

Nonda da takımda kalacaktır. Frikikten attığı gol tuzu biberi oldu diğerlerinin üzerine. Arda kaptanlığa yakışıyor, yapıyor kaptanlığı. Uğur fizik olarak hazır olmasa da futbol zekası olarak Sabri'nin ikiyüz kilometre ilerisinde rejenarasyon koşusu yapıyor.

Son olarak Emre Aşık... Pardon Popescu. Neler yaptı bugün topla. Rijkaard Aşık'tan Pope yaratırsa ben de gider Florya'da yatarım. Haberiniz olsun.

Önümüzdeki sezon Galatasaray böyle top oynasın biz de şampiyonluk yazısında bir Çarşamba yazımız vardı diyelim. Yeni Açık Üst'e de Oğuz Ağabey gelmiş de Laz'dan kurtulmuşlar.

Amin.

0 yorum: