Saykodelik Ep

Şahsen en ufak bir haberim bile yoktu, az önce öğrendim henüz. Dün 21'de dinleyiciye sunulmuş. Sago yine harıl harıl üretiyor ama bu kez bayağı farklı bir işle karşımızda gibi.
Toplam 6 şarkı var. Ayrıntılı bilgi isteyenler Ekşisözlük'ten aynı isimdeki başlığa bakabilir, maalesef şu anda çok şey yazamayacağım. Okuduklarım merakımı çok arttırdı. İlginç bir şeyler bekliyorum.
Geçen gün bloga koyduğum o vaaz resimlerinin üstüne iş daha da ilginçleşiyor tabii.

7 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

abi daha yarısını dinledim EP'nin ama alttaki orkestra olayı daha bir değişik hava katmış. sanki silahsız kuvvet'ten sagopa kajmer'e geçiş gibi. sago'dan pesimist orkestra'ya. sürahi'ye bayıldım. darısı diğerlerine.

Clerk dedi ki...

orkestra gerçekten müzikal bi hava katmış çok ama çok güzel olmuş. peki sago'nun kattıkları? bence vasat. gerçi 3 günde hazırlanmış bir olay bu ama, geniş kitleye yayılmak için yapılmış galiba. yahu cidden bu adamlar neden para kazanmayı düşünmeden bedavaya yapıp yayıyorlar bunları?

L dedi ki...

@hüseyin: ben daha dinleyemedim, sebebini yazsam bi daha insanlar bloga girmez, o derece saçma bişey.

@isimsiz...:

hocam zaten esas para bir şekilde (az da olsa) albüm ve konserden geliyor. diğerlerini bilemem, ki yapan da az, sago bu işi dinleyiciye güzellik olsun diye yapıyor. artı, o kadar çok üretiyor ki, alternatif proje ve fazla ürünleri bir şekilde yine sunmalı dışarı. böyle durum.

Clerk dedi ki...

endüstrileşen müzikte bir tür ayakta durmak, dik durmak gibi geliyor sagopa'nın yaptıkları bana :)
internetten tazesicacikmp3.com diye sitelerden sagopa dinleyen kişiler var, bu adam onlara hitap etmeye başladı. esas kitlesini, albüm çıkar çıkmaz ön sipariş veren veya direkt alan kitlesini kaybediyor yavaştan.

L dedi ki...

tabii ki. bir yandan pop yapanlar, netten indirmek yasaklansın çekerken, rap icra eden kişiler dönem dönem bu tip bedava şarkı sunabiliyorlar netten.

hitap meselesine katılamayacağım. daha dün başka bir müzisyen hakkında aynı tartışmaya bulaştım. sagonun başka bir kitleye hitap etmesi gibi bir durum yok. onu dinleyenler ne bileyim "x kişilerse", sago ne yapabilir? aynı hayko'nun kemik kitlesinin 14-18 yaş ergen güruh olmasında hayko'nun suçu olmaması gibi. ne yapabilirler ki?

Clerk dedi ki...

ama sagopa kajmer'in müziğini değiştirmesiyle bu yeni kitleyi elde ettiği apaçık. bir pesimistin gözyaşları albümündeki pesimist sert havayı bıraktı. melankolik damlalar adında cd'si vardı ve o bile yeterince sertti. aşk şarkıları yazmaya başladı ve -işte garip olan- tasavvufi rap adında bir tür çıkardı ortaya.
rap'te eskiden herkes ceza dinlerdi, o dinleyiciler sagopa kajmer'e kaydı geçtiğimiz seneye kadar. yavaştan o kitle de tümüyle Türkçe Rap'i terkedip rock'a kaymakta.

L dedi ki...

hmm siz genel olarak bahsediyorsunuz sanırım. tamam ben daha çok son dönemi kastediyorsunuz anlamıştım.
evet, bpg'den bugüne bir değişim var. ama işin din kısmını atlarsak, benşahsen çok rahatsız değilim. ki değişim varsa bile yine ne kadar iyi eserler verdiği ortada.

son paragrafla ilgili de, ya bunlar trend işleri. mesela 2005 gibi rap acayip revaçtaydı ceza sayesinde. son dönemde de genele bakarsak sago daha popüler rap dinlemeyenler arasında. rap'i bırakıp rock'a geçmek ne demek bir kere? saç stili mi değiştiriyor bunlar, ne bu. o tip insanlar, dinlediği müzikte samimi olmayan kişiler. onlar bugün rakçı, yarın repçi, diğer gün metalci. ne fark eder ki?