Ulysses Ve Ben

Okuyucu, bu post yüksek derecede spoiler içermektedir Lost ile ilgili. Sözlükte değiliz belki evet ama, ben daha önce bu konularda mağdur olan bir adam olarak, mümkün olduğunca hassas olmaya çalışacağım (3 kere olmak fiili geçti, hata bu aslında). Boku bokuna milletin zevkinin içine etmeyelim, tedbiri alalım. Bodoslama okuyana da yapacak bir şey yok. Sen kitaba ortadan mı okumaya başlarsın?
Başlığın da anlamını kaydırdık, tamamdır.

Dün gece Lost 5. sezon izlemekteyim bir arkadaşla. Bu pezevenkler uçakta gene, bir haltlar yiyorlar. Kamera Benjamin Linus'a bir döndü, ben "hassssiktir"i çektim. Elinde aşağıda da gördüğünüz gibi Ulysses vardı, Dünya edebiyat tarihinin en olaylı kitabı. Daha önce de 1-2 postta ufaktan kendisinden bahsetmiştim. Aslında daha çok bahsetmek gerek de neyse.
Linus gibi bir adamın dizide hangi kitabı okurken görüneceği hakkında bir tartışma olsa, eminim söyleyeceğim 3 kitaptan biri bu olurdu. Kesin bu. O sebepten bu kareye hem şaşırdım, hem de şaşırmadım ben. Şaşırmadım:çünkü demin de söylediğim gibi bir manada beklerdim bunu. Şaşırdım:çünkü aniden karşınıza çıkıyor ve kalakalıyorsunuz. Bir manada da beklenmedik. Adamlar habire aksiyon halinde, ellerinde kitapla görmeyi ummuyorsunuz.
Böyle kültürel anları daha çok görmek isteriz diyerek, ve de Lost'un yaratıcılarının da Allah belalarını versin diyerek bu postu sonlandırıyorum. Bitince kafayı kıracağız, o kesin.
Sabahı kılmadan yatmayın sevgili okuyucular.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Orada şöyle bir diyalog var:

Jack: Nasıl kitap okuyabiliyorsun?
Benjamin: Annem öğretti.

Yavşak.

L dedi ki...

aynen:)