Hön

Kafama takılan bi' mesele var. Daha doğrusu en başta milletin tepkisini almak istiyorum. Bizim blogun pek gireni-çıkanı yoktur ama, hep girenlerin tepkisini alsak bile yeter. Hüseyin filan.

Sizce, bir takımın oynanan maçı rahat alması mı sizi daha çok sevindirir son tahlilde, yoksa son anda, ucu ucuna mı? Bunu daha genel de sorabiliriz. Takımınızın başarıya rahat ulaşması mı bünyeyi daha çok sevince boğar, yoksa bizim '06 şampiyonluğu gibi maçını bitirip de 16 dakika bekledikten sonra ulaşması gibi zoraki olması mı?

Mesela şöyle söyleyeyim:96-00 arası, hele de 98-00 arasındaki dönemde, ben dahil çoğu Gs taraftarı maçları izlemiyordu bile. Neden? Çünkü biliyorduk takımın ne kadar iyi olduğunu. 0-2 geri düşsek yine rahattık. Çok değişik bir his o. Öyle olunca da şampiyonluk daha farklı karşılanıyor.
Veya Barça açısından. Geçen sene sik-daşak yayarak alındı lig. Hatta daha da erken olabilirdi. Diğerleri de malum. Peki bu sene Real zorlasa, -ki zorlayacak- her şey son hafta belli olsa. Averajlar vs. O zaman daha mı tatlı gelir acep. Tabii ki rekabetin çapı da önemli bu durumda.

(Oynanan oyun açısından bakmak da var mesela. Yani deli gibi oynayıp son dakikada gol yiyip berabere kalsan sövecek misin hemen? Bu mu her şey.)

Ama 06'da öyle miydi mesela. Her şey son anda belli oldu ve delirdik. Siz hangisini tercih ederdiniz?
Anket filan uğraşamayacağım, böyle daha iyi. Yazan yazsın yorum kısmına görüşünü. Ona göre bir şeylere ulaşalım işte.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel futbol, rekabet ve mücadele bir arada olursa dadından yinmez. Geçen sene yarı finalde Chelsea'yi eleyen Barça'yı hatırla mesela. Son dakika golüyle geçtiler, ama o son dakikaya kadar mücadele ettiler ve uzaktan bir şutla bitirdiler işi. Barça'nın ŞL şampiyonluğu serüveninde güzel anlardı bunlar.

Unknown dedi ki...

son ana dek devam etsin abi mücadele.. ama sen mis gibi oyna, sonra son dakkada bir gol ye, berabere falan kal, vallahi söverim, hem de en alasından.

L dedi ki...

@chao:

evet abi. bir de mesela o iş barça'nın cl serüveninin tuzu-biberi oldu. o tur hariç, final dahil her aşama laylaylom geçti. insanlar ilerde bu sezonu barça açısından finalle değil, o yarı finalle hatırlayacak.

@jayne:

o çok sakat işte. o yüzden 1-0 en kötü skordur futbolda. 2. golü bulacaksın abi, hatta daha fazla. geçen juve-bologna maçı bunun aynısı oldu. saldı herifler 1-0'ken. sonra 90+ da bi orta, gol...