Olmaz Hemşerim

Dün Ntv'de Günlerin Getirdiği'ne denk geldim. Mustafa Üstündağ vardı açtığımda. Muro diyeyim de millet tanısın. Sonra 2-3 kişiyle şu Hanımın Çiftliği'ndeki şiddet sahneleri üstüne ufak röportaj görüntüleri verildi. Ümit Besen, Erol Büyükburç, Yaşar filan. Fikirleri sorulmuş. Ortaya çıkan şey şu:

"Adana insanı böyle şey yapmaz"

"Değil Adana'da, ülkemizin hiçbir yerinde böyle bir abi, baba olduğuna inanmıyorum"

"Adana insanı çok şekerdir, asla böyle şeylere tanık olmadım"

Şimdi tamam. Doğrudur. Bunda sorun yok. Hatta Adanalıların başka bir alametifarikası küfür konusunda da sandığımız gibi olmadıklarına dair şeyler söylendi. Eyvallah. Öylelerdir. Tamam.

O zaman şimdi mahallemizin saygın kişiliklerinden Kazım abi'ye soruyorum:Kazım abi, Çemişgezekliler nasıl insanlardır abi?
"Sorulur mu Lappapım, hepsi kral adamlardır". Eyvallah abim.

Birkaç kişiye daha sordum ettim-Hilmi abi, Fikri Amca, Zurnacı Besim Abi filan. Artı kendi bilgilerimi de ortaya koydum. Sonuç mükemmel. Ülkem insanlarının hepsi dahası, yörelerin hepsi şükela yerler. Sorun yok yani...

O zaman soruyorum size, bütün bu olumsuzlukları yapan kim? Yani onlar Sibiryalı filan mı? Adanalı süperdir, Balıkesirli şahanedir, İstanbullu zaten "İstanbullu", Ankara başkent, İzmir modern, Bursa filan tekstil şehri, Trabzonlular yiğittir, öyle şey yapmaz, Karslılar filancadır. Ve ee?

Kızına çöken, komşusunun kafasını kesen, kız arkadaşına mangallık et muamelesi yapan, karşı köye gidip 44 kişiyi gözü kapalı öldüren, protesto davasına milletin ekmek kapısına sıçan, her önüne geleni dolandıran, gördüğü her dişiyi "sikilecek nefes alan madde" kategorisine sokan kimler? Uzaydan mı indirildiler yani? Ne kadar gamsızız lan. Bir sürü olan-biten iş var, hala hemşehricilik. Sikeyim hemşehrinizi de sizi de. Benim hemşerim bunu yapmaz, onunki de yapmaz, öbürününki hiç yapmaz! Ananızın amı.

3 yorum:

Selocan dedi ki...

Fazla söz ve yorum yazıp kalabalık etmek istemiyorum. Müthiş öz ve temiz yazmışsın abi aynen katılıyorum.

L dedi ki...

eyvallah abi. daha da geliyor parmakların ucuna da. işte...

Haketo Zaman dedi ki...

abi...
bu akşamki ingiltere formasını da ekleyebiliriz aslında?