Rotasyon

1. Chelsea kadrosunda tam 4 sağ bek var. Ve hepsi de şans buluyor. Mesele "abi 4 tane kupada oynuyolar yea, şans bulucaklar tabi" değil. Yapamayan da var onu. Bi' düşünmek gerek.

2. Benim babam teoride 30 küsür yıldır futbol izliyor. Ama hala şöyle bi'şey yaşanabiliyor:

-Kadro nasılmış?
+Şunlar şunlar, bi' de şunlar
-X niye yok?

Özellikle bu sezon çok yaşandı bu. Genellikle de Gs hücum hattıyla ilgili oldu. Ve ben de bir yerden sonra, Gs'nin hücum hattının çok bereketli olduğunu, bu yüzden hepsinin bir arada oynayamayacağını ve bazı maçlarda bazılarının yedek kalabileceğini o kadar çok anlatmaya uğraştım ki, bir yerde sonra vazgeçtim.
Yani, bir futbolcunun oynamaması için, hocanın onu sevmemesi, ona takması, ya da son ihtimal, sakat olması gerekiyor. Öbür türlü, "rotasyon" diye bir şeyi bilmeyen bünye, "niye oynamadı" diye soruyor. Pique-Marquez var, Puyol niye yok? E bi' sebebi yok, hocanın kararı. Bunu anlamak o kadar zor olmamalı ama, memleketteki futbolla alakadar olanları çoğu bu durumda.

3. Gazeteler, sürekli şu kalıpta haberler kullanır:"Bilmemnespor'un başarılı oyuncusu X, hoca ona şans vermediği için, gitmek istiyor." Haber yanlış olabilir, mesele o değil.
Şimdi, bu habere bakınca, anlaşılan şu:Hiçbir oyuncu yedek kalmamalı, hepsi oynamalı. Kimsenin yedek kalmaya hakkı yok. Yedek kalan, gitmeli...
Yani oynayanlar adam, yedekler orospu çocuğu. Birileri 11'de olacakken, kimse "nöbette" olmayacak mı yani, nasıl bir mantık bu.
Bir takımın kadrosundaki bütün oyuncuların, bu meseleyi özümsemesi gerek ki, takımda sorun çıkmasın. Yani bu meselenin en uç kullanımı Barcelona'da yaşanıyor mesela. Messi'nin yedek kulübesine oturduğunu, geçen sezon da, bu sezon da gördük sıkça. Ya da Real'de, Kaka birkaç kez yedekti. Umarım insanların aklına hocanın da "bir bildiği" olduğu, bir planı olduğu geliyordur.

0 yorum: