Ryan

Lappappa yazarları olarak, sevdiğimiz oyunculardan biridir Ryan Babel. Liverpool ellerinde ziyan olduğuna inanırız. Basın malum, son yıllarda birçok kez "Babel geliyor!!1" şeklinde haberler yayınladı. Tabii adam İngiltere'ye gittikten bir ay sonra çıkınca bu haberler, inanmıyorsun doğal olarak. Zaman içinde yine gördük birkaç kez. Raykard geldikten sonra da dirildi bu haberler bayağı. Yakın zamanda da Babel Rafa öküzüne gider yaptıktan sonra (ki haklı), iyice aldı başını gitti.

Şimdi, basının dönem dönem her takım için bu tip oyuncular seçtiğini biliyoruz. Babel de son dönemde zorla taraftarın kafasına sokulan oyunculardan biri. Yani böyle birçok kez adı çıkan bir oyuncuyu almak iyi değildir aslında. Çok duyulmaması güzel olur, sündürülmez haber, milletin ağzında sakız olmaz. Haldun Üstünel sağolsun, son zamanlarda bu konuda sıkıntı olmadı.
Az önce bir haber okudum Akşam'da. Diyor ki, Liverpool Arda'yı alacak. Karşılığında da, Dossena, Babel, Voronin'den birini verecek, artı para. Voronin'in döneceği yer belli, Dossena'yı da kim ne yapsın.
...
Olaya bak, hem gitme zamanı gelmiş olan yıldız oyuncun, senin öz çocuğun elden çıkıyor;hem de onunla aynı yaşta, yeteneği bilinen, umut vaad eden, hocanla aynı memleketten bir oyuncu geliyor. Artı onda da Keitavari bir durum var:Büyük kulübe gitmiş, çeşitli sebeplerden (sebep belli aslında ya, boşver) kendini gösterememiş. Yani hakikaten, eğer gerçekleşirse bir taşla iki kuş.
Yazının başında bahsettiğim kişisel sempatiden söz etmeye gerek bile yok. Belki de kolpa haberdir, bilemem. Ama ben bu ihtimale bile heyecanlandım. Ha şu var, Arda'nın gitmesi gerek ama, "bu Liverpool"a gitmesini ister miyiz? Cevap belli.

Ek:Ali Turan'la ilgili bir sürü şey dönüyor etrafta. Umarım bitmiştir. Yerli piyasada en çok işimize yarayabilecek adam.

Ek 2:Roko Ukic'in Fb'ye gelebileceği konuşuluyormuş. Onur abiye selam olsun.

0 yorum: