P


Bu ülkede, Pepsi gibi büyük bir markanın reklam yüzü olarak, Seda Sayan seçiliyorsa, biz zaten bırakıp gidelim yani. Daha ne uğraşıyorsun. Önce bunu izlersin, sonra da koca Alarko'nun "aramızda dağlar var" reklamını. Üstüne de bir güzel kafayı bozarsın. Oh, yarasın.

Kanoute

Az önce Akşam.com.tr'de "Kanoute Gs için imzaladı" şeklinde bir haber okudum.
...
Şimdi hacı bak, ben bu habere inanmıyorum. Zaten bu din kardeşimiz birkaç senedir genellikle Fb için anılıyor -doğru veya yanlış, o ayrı- gelse bile kendisini Fb'li sanarım, o derece. İkincisi;biz zaten bu anasını sevdiğimin takımında, eldeki yabancıları tutmaya uğraşacağız. Ben şahsen Kewell-Baros ikilisinin kalmasına şüpheyle bakıyorum. Hele de Baros. Adam kariyer senesini yaşadı. Ki Skibbe kalsa daha iyi olacaktı istatistikleri. Sen bu durumda bir de git -doğruysa tabii- Kanoute al. Lan az paraya da gelmez ki. Hadi geldi, eyvallah. Baros'la nasıl oynayacaklar!?
Hey yarabbi ya, sabah sabah.
Daha haziran gelmedi, vaziyet bu. Bütün yaz delireceğiz, belli oldu.

"Az paraya gelmez ki" demişim de, Topal'a karşılık alıyormuşuz. Şimdi hiç inanmadım. Salaklık bende, ne diye bakıyorsun spor haberlerine gazeteden vs.

Sen Ağlama, Dayanamam...






Çok önemli edit:Bu fotoğraflar asla Ronaldo'yla dalga geçmek amacıyla konmamıştır. Sadece acısını paylaşmak amaçlı. Çünkü kendisi melek gibi biri. Bakmayın o tavırlarına, "özünde iyi bir insan"dır. Canım benim.

Arak

Ben de sızlanıp duruyorum, "yaav kimse girmiyor bloga, azıcık daha yaysak, neler var milletin girdiği, bizimki de az duyulsa edilse girilse" diye. Meğer meşhur olmuşuz, alıntı bile yapılıyor da haberimiz yok! Tabii alıntı dediğinde isim belirtilir, bir de en aşağıda eşşek kadar yazıyor ama kim ipler. Yine de alıntı olduğunu belirtmesi de güzel, başka bloglarda daha beterleri oldu. Koca gazeteler alıp koydu, hiçbir şey söylemeden.

Mesele şu:Forma manyağı bünyenin aklına gene bir şey takıldı, nette aranıyor. Forma da eski olduğundan sebep, pek bir sonuç yok. Çok da ilerlere gitmeden bir resmini görüyor, tıklıyor neredeymiş vs diye. Karşısına bir yazı çıkıyor-bir forumda. Formalarla ilgili. "Hadi okuyayım" çekip, başlıyor. Salak bir bakıyor, üslup tanıdık! Kim bu filan derken, bir farkediyor ki, kendisinin blogunda yaptığı "Güzel formalar" ve "İğrenç formalar" serileri hoop alıp konmuş oraya. Açıkçası çok şaşırdım. Tamam, net dünyası, olur olur filan ama, beklemediğimden mi, bizim blogu hepten piç bellediğimden mi nedir, sabahın kör vaktinde (kör vakit de nerdeyse 11 ha) şaştım kaldım yani. Tabii ürün başka mecrada sunulunca, yorumlar da oluyor yerine göre tabii. Mesela yazıyı koyan kişi "zevkli" filan demiş, bu gururu okşuyor;az aşağı iniyorsun, biri de demiş ki, "en kötüler listesindeki Fb forması gayet güzel, kim yazdıysa alsın bu yazıyı ... bir daha yazsın." Az gülmedim buna, yine kibarlığı elden bırakmamış adam. Hehe.
Okur mu okumaz mı ama, ben kendisine buradan şu açıklamayı yapma mecburiyetinde bulunuyorum:bu seriler, bu yorumlamalar, kısmen objektif, kısmen zevke göre. Mesela ben o Fb formasını (gümüş var ya, 06-07) yorumlarken, o sezonun formaları arasında beyazın olmamasına dayanarak konuştum. Beyazın Fb için ne kadar içselleştirilmiş olduğunu biliyoruz. Onu yapmayıp, tutup az kişinin seveceği gümüşü yaparsan, bu her türlü yanlıştır. Yoksa kafama göre sallayacak olsam, oohoo.

Anlayacağınız, forumlara "düştük". Güzel aslında, kim olduğunu bilmese de adam, yazını okuyor. Mesela işte, koyan adam yazıyı, bir şekilde girmiş bloga, almış sonra full seriyi, kondurmuş foruma. Diyecek bir şey yok. Keşke daha dikkatli olup, en azından bir isim belirtseler.

3


Hayırlı uğurlu olsun.

Anne Bak Kral Çıplak!


8'i boyalı alan, 2/2 clutch serbest atış olmak üzere uzatmada 10 sayı, LeBron'u pota altında durdurma işlevi. 7/9 serbest atış isabetiyle 27 sayı- 14 rebo... "Hadi şimdi konuşun" der gibi bir performans, helal olsun, diyecek bir şey yok. Hak ediyorlar finali. Çirkef hakemlere, Varejao piçine ve Kral'a yakışmayacak hareketler yapan Bron'a oh olsun!..
Anne bak kral çıplak!
-4 saniye varken hazırlamıştım postu, son saniyedeki şutun hangtime'ı kadar çivi girdi beynime... Oh...

Büyük Gün 6



Hemen o klişe cümleyle başlıyorum:"Büyük finale saatler kala...". Heh, oldu.
Valla heyecanlıyız hacı yani, daha ne diyeyim. Zaten az sonra Magic-Cavs maçı var, gitmeden iki çiziktireyim dedim. Şu meşhur beşlide sorun yok. Onlar yerli yerinde. Malum, Iniesta-Henry ikilisi şüpheliydi, o da halloldu. Arkada da Puyol-Toure-Pique kesin, nerde oynayacakları belli değil Pique hariç. 2 boş yer var. Oralar için adaylar, Caceres, Sylvinho, Busquets ve Keita. Artık Pep kadroyu nasıl yaparsa, ona göre oynayacak birileri. Tardini vs. üzerinde durdu, ben tekrarlamak istemem bir daha.

"Şu olsun" diyemiyorum herhangi bir ihtimal için. Ya Busquets riskini alacaksın, ya Caceres, ya da Sylvinho. Sylvinho'ya da aslında risk denmez de, duruma göre işte. Maç sonu "şunu niye oynattın be hoca" temelli eleştiriler görmemek umuduyla. Çünkü yenilgi gelirse, bir şekilde bağlanacak bu meseleye. Ama kesin olan bir şey var ki, Barça kendi keyfine eksik gelmedi finale. Kart mart, bir şekilde elde bu kadro var. Hoca o, en iyisine karar verecek. Biz de izleyeceğiz.

Her şey var futbolda, evet. Bizim istediğimiz, en başta, benim bu takımı tutmamdan/sevmemden öte, böylesine futbol oynayan, neredeyse "ideal futbol topluluğu" diyebileceğimiz bu takımın, bu sezon boyunca oynadığı futbolun karşılığını alması. Bunu Real de yapsa, aynısını isterdim. Umarız bu olur. Sonra da zaten Guardiola'nın heykeli filan...

Minik

Gördüğünüz gibi kafası yuvarlak içinde olan Cesc, üstünde ise Pique var. Sezon 99-00. Diğerleri kim acep?

Büyük Gün 5

Büyük Gün 4

Büyük Gün 3

Parç


Yeni formalar tanıtıldı, giyildi, satışa da sunuldu. Maşallah bayağı tuzlu. Biz daha bunu alamadık, herifçioğulları yenisini çıkardı. Malum, artık bu işler erken başlıyor. Bir bizimkiler, ağustosa kadar bekliyi.
Osasuna maçını izlerken aklıma şu takıldı:Finalde Barça hangi formayı giyecek? Eğer, bir kere çubuklu giyildi, artık o gider diye bakıyorlarsa, evet;finalde çubuklu giyilecek. Sonra maç bitti, kutlamalar için toplaşıldı. Tribündekiler aşağı indi formaları giyip. Üstlerinde parçalı. Aha dedim, umut doğdu parçalı adına. Çünkü orada arkasında "şampiyon" yazılı 08-09 formalarıyla kutlamaya çıkmaları, nedendir bilmem, bana finalde de onu giyecekleri adına umut verdi.

Şu var, bu sezon, bu formayla oynandı. Yetkili kişiler, veya Pep, veya takım nasıl düşünüyor bilmiyorum ama, bu formayla bu finale gelindiyse, finalde de bu giyilmeli. Biz bu finalde Barça'yı, sezon içinde olduğu gibi hatırlamalıyız, şeklen yani. 08-09'un forması buysa, o sezonun finali de öyle yapılmalı. Mesela Çelsi, geçen sene bu benimdediğimin tam tersini yapıp, yeni formayı giymişti. Uğur getirmedi de denebilir tabii, kaybetti herifler.

Ha, bir diğer ihtimal-ki yüzde 50. Forma seçimleri nasıl olacak bilemiyoruz. Manutd kırmızı-beyaz'ı giyerse, biz de sarıyı giyeriz. O zaman benim yukarda dediklerim hem boşa gider, hem gitmez. Gider, çünkü sonuçta parçalıyı giyemeyiz. Gitmez, çünkü (eğer sarıyı giyersek tabii) o zaman da, o sezonun 2. formasını giymiş oluruz. Sarı zaten möhüm forma oldu, bir de burda giyip kazanırsak, almak farz-ı lappap olur.

Pique


Finalin ortak paydası Pique. Eğer orda kalsa büyük ihtimalle maçta yer almazdı, hele de Vidic'in aynı şekilde oynayacak olduğunu göz önüne alırsak. Zaten toplamda 12 maçı var Manchester'da.
Oynamayacak olsa bile, orda kalsaydı, yine ortak payda olarak ele alacaktık. Fakat o zaman da, maça birebir etkisi olmayacaktı. Şimdi ise eksik Barça defansının, özellikle de son dönemdeki formuyla en büyük kozu. Maçta acaba aklına gelir mi spikerin. Evra'nın kaç kardeşi olduğunu söyleyeceğine, Pique'den kısaca bahsetmek akıllarına gelir mi acep?

Büyük Gün 2

Büyük Gün 1

Rocky 1




Gomez


Mario Gomez Bayern'e transfer olmuş. Nedense hiç şaşırmadım. Ama şu 2 nokta kafa karıştırıcı:

1. Bu adam 30 eder mi?

2. Gomez'i aldığına göre ya Toni'yle dönüşümlü oynatacaksın, ya da Toni gidici.

11


Steve Nash'in "All-Nba Soccer Team"i. Kale güçlü ve savaşçı. Defansta stoperlerden biri sağlam ama, diğer taraf hem genç, hem güven vermiyor:Luol Deng. Bekler hem hızlı hem teknik, "günümüz futbolunda" çok etkili olabilecek parçalar. Özellikle sol bek çok çabuk gelip katkı yapabilir hücuma. Sağ bek biraz sorunlu ama, hoca halleder. Ortasahanın ortası çok teknik ve iyi pasör. Yalnız bu noktada fiziksel sorunlar çıkabilir, o yüzden oraya Boris Diaw gibi bir ön libero kimi maçlarda iyi gelecektir. Bunun dışında sorun yok. Barçavari bir göbek. Kanatlarda da teknik oyuncular görüyoruz, sağ kanat hızıyla olmasa da oyun zekası ve tecrübesiyle takımın çok önemli bir oyuncusu;son dönem Figo gibi. Sol taraf ise hemşehrisi Jonas Gutierrez'i anımsatıyor. Mücadeleci ve yaratıcı. Gol de buluyor. Forvete gelirsek, klasik bir çabuk-bir pivot ikilisi var. Fransız oyuncu sürati ve çevikliğiyle pozisyon bulurken, Rus santrfor ise boyunun avantajıyla hava toplarında etkili ve asist özelliğiyle çok kıymetli bir oyuncu. Ibra gibi biraz.

Sonuç olarak bu takım ligi alır. Şampiyonlar ligi'nde ise en az yarı final. Tabii daha önce Barça'ya toslamazsa.

Kobe

İnsan mısın sen nesin, allah için...

Camp Nou

Az önce Barça-Osasuna maçının ardından, stadtan görüntüler verilirken:

Babam-kendisi Galatasaraylıdır-:Şuna bak, biz daha bunun bir köşesini dolduramıyoruz.