Okan

Sheed


Bunu giyeceksin abi, sonra direkt ilk topu tepede alıp, hop üçlük. Sonuç önemli değil, mesele bunu yapmak.

Güzel İkili

Barcelona'nın 01-02 ve 02-03 sezonlarında kullandığı altın away forma, gördüğüm en iyi 4-5 formadan biri şimdiye dek. Ve de sık sık o formanın resimlerini ararım. Çünkü elde az var, o dönem İnternetin daha az yaygın olmasından sebep, az materyal var ortalıkta. Bulursanız da, başka bi'şey ararken oluyor genelde.

Geçenlerde yine öyle bakınırken, Galatasaray'ın da bulunduğu grupta yaptıkları bir maçın fotolarını buldum. O maçta da Roma, yine çok iyi bir forma olan o sezonki parçalısını giymişti. Ve böylece formasever bünye için bayağı "kaliteli" bir maç olmuş bu karşılaşma.



Normalde siyah şortla (veya koyu lacivert, o kesin değil) giyilen altın forma, bu maçta kırmızı şort ile giyilmişti. Tabii o zaman da daha parlak bir kombinasyon olmuştu. Karşıda da parçalı desen olunca, maç iyice rengarenk olmuştu.

Normalde düz kırmızı altı beyaz giyen Roma, o sezon artık kimin kararıysa, parçalı forma da giymişti. İyi ki de giymişler. Çok güzel bir forma. Galatasaray'ın da bir gün bu tip bir parçalı giymesini isterim hep. O sene formada İtalya bayrağının bulunması, ve bayrak ile logonun uyumlu olup, büyükçe tutulması, çok farklı kılıyor formayı.

Fo

Dün aklıma takıldı. Muhtemelen bizim Spurs'ün forması, şu anda NBA'de kullanılan en uzun süreli forma. Üstünde çok durmadım, düşünerek yazayım burda diye. Birlikte düşünerek bulmaya çalışalım, elemeli elemeli.

Bobcats'i zaten geçiyoruz, hem kuruluş tarihi, hem de bu sene yeni forma çıkarmaları açısından.
New Orleans ve Orlando'yu da atla, geçen sene yenilediler. Lakers, 2000 gibi değiştirdi, geç. Phoenix Suns'ı da geçelim, o da o ara değişti. Atlanta da 3-4 sene oldu. Milwaukee zaten 2-3 sene rengi değiştirince şekil de değişti. Memphis de 05 gibi değişmişti, renklerle birlikte. Dallas, 01 civarı yeniledi. Houston, Yao sonrası değişti, Çin motifleri vs. Denver Nuggets da 2000 sonrası. Minnesota da taze. Oklahoma desen, yeni takım. Ama Seattle kalsaydı bile, 2004 gibi değişmişlerdi zaten. Utah Jazz da 04 gibi modernize etti. Sacramento 02 sonrası 2 kere değişti. Toronto da değişti, renkleri de hem de. Indiana o büyük kavgadan sonraki sezon değişmişti-bugün de yıldönümü zaten. Miami Heat, 99'da mı ne değiştirdi, yakında yenilenme gelir oradan da. Wizards, Wizards olduğundan beri aynı forma. O da yakında değişir. Detroit, sanırım 2000'de değişti, yine renklerle birlikte. Cavs de 00 sonrası değişti. 76ers bu sene değişti, zaten 3 senede bir değiştiriyor. Golden State de 2000 sonrası yandan şeritli yaptı.

Kaldı 7 takım. Biri Spurs. Diğerleri de, New Jersey, Boston, Chicago, Clippers, Knicks ve Portland. Boston neredeyse kuruluşundan beri aynı, bir açıdan bakarsak. Chicago da az-çok öyle.
Knicks'i eleyebiliriz sanırım. Mesela şimdiki formaları 99 finalindekiyle aynı değil. Kaldı 6. Clippers'ın da 90'ların sonunda bir değişikliğe gittiğini hatırlıyorum.

Berni




Mayk


Hocam amacın ne ya, ne maç kaldı ne bi' halt gece gece.

#7


"Topu orta sahada alıp basket attığımda sadece ben mutlu olurum. Asist yaptığımda ise hem ben mutlu olurum, hem de basket atmasına yardım ettiğim arkadaşım."

Toni Kukoc

Formalar Falan


Efenim bugün şöyle bi'şey geçti elimize. Daha önce EPL takımlarından bazılarını da bulmuştum ama, Barça'nınki de lazımdı ve iyi oldu bulduğum.
Ama burda hatalar var. Ayrıca benim için düzeltme de var. Düzeltmeden başlayalım.

Dün şu postta sorduğumuz sorunun cevabı bu resimde var. Bu tabloya bakınca, o kırmızı formanın, away olarak yapıldığını görüyoruz. Zaten diğer türlü de çok mantıklı gelmiyordu ve ben de şüpheyle yaklaşmıştım.
O değil de, formayı yapan marka aynı şablondan bi' ton forma kakalamış Katalan dayılara o dönem. Aynı bizim 02-03 gibi.

Hatalara gelelim.
Öncelikle, çapraz şeritli lacivert, 03-04'te değil, 02-04 arası giyildi. Kanıt olarak da, bu formanın hem eski logolu, hem de yeni logolu versiyonunun olmasını gsterebiliriz. Nitekim yeni logo, 03-04 başında tanıtıldı.
Açık mavi, 07-09 arası giyildi. Çok eski değil, geçen sene de kreasyonda olduğunu ve Shakhtar maçında giyildiğini hatırlayabilirsiniz.
92 Ş.K. Kupası finalinde giyilen turuncunun neden "1991" olarak sunulduğunu anlamadım.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi, 92'de bu forma giyilmiştir. Yani kısa süreli bir forma filan değil, 91-92 yazabilirlerdi.


Bu tabloda ayrıca, şu anda az kişinin hatırladığını düşündüğüm 01-02 üst mavi-alt bordo forma da var. Bu formanın hatırlanması kolay aslında, çünkü 01-02'de Cl'de 2. gruplarda evimizdeki son maça Barcelona'ya elenirken, onlar bu formayı giymişti. Zaten çok az giymişlerdi normal olarak. Biz Galatasaray'a kızıyoruz düz forma gelince, onlar delirmiştir eminim.
O formanın da efendi gibi bir resmini bulmak lazım.

Cesc

Cesc 2002-2003

Bir sezon sonra:



Numara 57 yanlız. Artık 8. takımdan mı çıkarıp oynattı Wenger ne yaptıysa.

O değil de, eğer seneye Cesc Barcelona'ya gelirse ne olur? Ya da esas, o ayrılırsa Arsenal'ın hali nice olur?

Güzel Formalar 44


Kır


Eğer yanlış değilse, 84-90 Barça Home. Ki yanlıştır gibi geliyor. Doğrulasak bi', bi'şey yapsak.

Koyu-Açık

Son zamanlarda bu forma işlerinde garip bir vaka var. Üst açık-alt koyu awayler oluyor çok sık ama, bunun tersi, yani üst koyu-alt açık awayler neredeyse hiç yoktur. Fakat bu son zamanlarda ufaktan görmeye başladık.
Bunlar da kendi içinde ikiye ayrılıyor.

1. Direkt öyle olanlar
2. Mecburiyetten öyle giyilenler

Birinci kategoriye örnek, Valencia'nın geçen sezon ve bu sezon giydiği siyah-turuncu away. Bu sezonki ile geçen seneki birbirinin aynısı ama, marka değişmesine rağmen aynı. Sanırım sevildi ve Kappa'dan rica edip onlara da ürettirdiler. Öbür türlü zor çünkü.
Geçen seneki bu:

Bu seneki de şu:



İkinciler ise, aslında alta koyu şort olup, karşı takımın formasıyla karışmaması amacıyla açık renk şort giyip kombinasyonu değiştrenler. Bu vaziyete örnek de şunlar:



Bunların arasından da Manchester United örneği ayrılıyor biraz. Normalde yok bu kombinasyon. Hatta o maçta niye beyaz kombinasyon giyilmemiş, o da ilginç. Herhalde riske atmayalım diye bunu yapmışlar. Mesela beyaz-mavi'nin diğer versiyonu beyaz-beyaz ama, bunda böyle bir şey yoktu. Yapınca oluyor tabii.

Bir de eski örneğini buldum bakınırken, ki Lyon nadiren giyerdi bunu da.

Genç


Herkes yapıyor da, bizim neyimiz eksik ulan. Bakkal Hilmi abi'yi de sponsor yaptım, arkam sağlam. Bu elemanın kim olduğunu bilene 2 kalıp Ezine peyniri.

R.I.P.


Şimdi biliyorum herkes yazacak, anacak filan, ondan hoşuma gitmiyor böyle şeyler ama, bu adamı az-çok bilirdik, buralardandı ve severdim ben. O yüzden son bir selam verelim kendimizce. Görüyordur o nasılsa.

Maeve

Vatan'ın pazar eki "Bizim Kahve" ünlülere son dönemde okuduğu kitapları sormuş. Biz de analiz Edelim dedik efem. Tabii böyle "ünlüler" filan diye nitelenen bir listede Enis Batur'u görmek biraz garip kaçıyor ama, daha garibi de haberde var zaten. Buyrun.

-Ceyda Düvenci şu anda Mesnevi'yi okuyormuş. 6 cilt dediğine göre, muhtemelen şu Doğan'ın bastığı şekli. Ayrıca kendileri Borges, Bukowski, Shakespeare ve Oğuz Atay da okurmuş. Eğer bunlar doğruysa, bir daha kendisini Tv'de gördüğümde ayağa kalkarım, yolda görürsem de gider elini öperim.

-Ece Sükan nam selebritimiz de, Dostoyevski, Balzac, Oğuz Atay ve Orhan Pamuk okurlarmış. Anlıyorum.

-Saba Tümer filan var, geçiyorum. Ve Enis Batur. Fetihnağme'yi okuyormuş bu sıra Batur, Kıvami'den. Şimdi mesele o değil de, haberi yapan abla, şöyle bi cümleye imza atmış:"Hayatının kitaplar arasında geçtiğini söyleyen Batur..."
1. Sen bunu bilmiyor musun? Bahsi geçen kişinin nasıl biri olduğunu bilmiyor musun? Yani Vatan'da çalışıyorsun, ama Enis Batur'a böyle cevap verdirecek soruyu sorabiliyorsun. Helal olsun. Gerçi şimdi "Vatan'da çalışıyorsun" dedik de, ben kağıt üstünde söyledim bunu. Pratikte bakınca oohooo.
2. Batur bunu durup dururken mi söyledi? Hayır, söylemez. Ama yazıya bakınca öyle.

-Atilla Dorsay, Aşk ve Bab-ı Esrar'ı okuyormuş. Çok normal. Anasını satıyım, sözleşmiş gibi, aynı tarihlerde 2 tane aynı konulu kitap çıkarttılar, nasıl iş bu. Ayrıca polisiye severmiş ve Mesnevi'yi okumayı düşünüyormuş.
Zaten bu 2 kitabı okuyan herkes tasavvuf ehli kesiliyor.

Başka isimler de var, İlber hoca gibi. De gerek yok devamına.

1. Bu yukardaki ilk 2 isim, o yazarları okuyorsa, 2 ihtimal var:

-1:Adam sikiyorlar.
-2:Böyle kişileri de bize kaale alınmayacak organizmalar olarak gösteren sistemin ta a.k.

2. Hazreti Mevlana, böyle Dan Brown, ne bileyim Maeve Binchy karısı gibi bir bestseller insanı olmuş. Vah düştüğümüz hallere.

3. Bu şahane haberle, bana analiz şansı sunan Vatan-Bizim Gayfe ekibine teşekkür ederim. Param olsa hepsine Enis Batur okuturdum, maalesef ben bile her kitabını alamıyorum.

55-5-5


Dayı sen "naaaptın" ya? Hadi yaptın da, 3 çeyrekte de yapılmaz ki...