Alt geniş-Üst dar

Önce bunu gördüm:











Şortlar bol. Sallanıyor böyle. Dedim herhalde kesimdendir filan.
Sonra bunu gördüm:



Ncaa maçlarında çoğu takımda bu manzara vardı. Daracık formalar, ama ondan 2-3 beden geniş şortlar. Acayip dengesiz ve çirkin bir görünüm. Farkında da değiller herhalde. Muhtemelen formanın vücuda daha iyi oturmasını isterken, bir yandan da zenciliği elden bırakmayıp şortları geniş tutmak istiyorlar. İyi hoş ama, ortaya çıkan sonuç kötü be hacı.

Ve son görüntü.


Afrika Uluslar Kupası'na katılan takımlarının çoğunu Puma giydiriyor. Şuradan formaları görebilir ve formalarla ilgili bir yazı okuyabilirsiniz. Puma'nın bu nesil formaları kalıp olarak çok dar. Direkt vücudu belli eden, üste oturan formalar. Ama burda da şortlar açısından sorun var. Bu resimde pek belli olmuyor, maalesef bulamadım, fakat bu formalarda da şort ve forma arasında bir dengesizlik olduğu belli.

Şimdi bu 3 gelişme, yakın zamanda formaların hep böyle dar olacağını mı gösterir, bilinmez. Aslında gidişata bakılırsa evet de, neyse. Benim merak ettiğim o değil. Formalar dar üretilecek olsa bile, şortlar da o darlığa uygun olmadıkça ortaya şık görüntüler çıkmaz. Şortu da belli bir dereceden sonra daraltmak mümkün değil gibi, rahatsız eder adamları. En azından futbolda. Ya dengeyi bulacaklar, ya da şortları da daraltmaya girişecekler. Her 2 spor dalında da, zamanında daha dar ekipmanların giyildiğini biliyoruz. Nasıl 90'lara doğru her 2 tarafta da formalar daha bir genişledi ve bollaştıysa (hele futbolda ne biçim), belki şimdi de daralmaya doğru gidecektir. Bakalım.

5 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

NCAA kıyafet yönetmeliğinde forma üstüyle alakalı kısıtlama var.
Şortla alakalı yok. E sonuç bu. Gayet normal.

Selocan dedi ki...

Şortların dar olması sıkıntı oluşturabilir. Drogba falan... Aman diyeyim

L dedi ki...

aslında şortun normalken bile o konuda sıkıntı yaratan halleri var. bi post atsam mı o konuda, resim bulunur.

bu arada öyle yönetmeliğin de amına koyym.

Burak Eken dedi ki...

Bu konuda çok ilginç bir şey gördüm. GS Store'da, basketbol forma şortları, basketbol formalarından daha pahalı.

Bu da linki; https://www.gsstore.org/urunListele.asp?bolumID=76

L dedi ki...

o nası bi mantıkmış ya.