Düz

Dikkatli futbol izleyicisinin gözüne batmıştır. Son yıllarda belli bir uzunlukta saçı olan oyuncular, saçı düzleştirme yöntemini uyguluyor. İsteyen istediğini yapar, onda sorun yok. Ama bu futbolcuların gerçek saçını görünce mesela, "öyle olmadığını görünce", insanın hoşuna gitmiyor. Yani ortada hakiki bir görüntü yok.
Yakından gidelim. Az önce Fb-Tokat maçını izliyorum. Mehmet Topuz kenara alındı. Ve benim önümdeki görüntü, şu değildi...



Saçlar kıvır kıvır böyle. Zenci bebesi gibi. İnsan onu görünce de "E abi..." ile başlayan cümleler kuruyor içinden. Tabii Topuz'un saçını "Aziz Başkan"ın emriyle kesmesi, bambaşka bir hadise, ona hiç girmeyelim.

Bu saç düzleştirme mevzuu, son 2-3 yıldır çok dikkatimi çekiyor doğal olarak. Çünkü çok örnek var önümüzde. Adam bir maç kıvır kıvır saçlarla karşımda, diğer maçta bir geliyor, dümdüz saçlar. Hemen bir örnek daha:



Bizim takım pek seviyor bu düzleme işini. Mustafa Sarp da yapıyor. Araştırınca çıktı, biliyordum düzleştirdiğini filan ama, hani saçları normalde çok acayipmiş. Ben bu kadar bilmiyordum:


Maçlardaki halinden farklı değil mi bayağı? Çokça.
Bu konuda çok göze batanlardan biri de Gökhan Gönül. Konuya uygun resimler bulamadım maalesef. Şu var, eğer böyle bir işe giriştiyseniz, devamlı hale getirin ki, kafadaki görüntünüz sürekli olsun, ben maçı açtığımda yine o görüntüyü bulayım. Saçını 2 günde bir kestirirsen, kısaltıp durursan, bu olmuyor tabii. Adamı ilk gördüğünde tanıyamıyorsun lan.

Olayın uluslararası örneklerinden biri Amauri. Çok bariz saçlarını düzleştirdiği. Bayağı göze bata bata yani. Dayı bir de maçlarda bant takmıyor, ilginç. Böyle saçları savura savura. Yırtıcı forvet imajı tam oluyi.




Bir de Higuain örneği var, ki onun için zamanında ayrı post atmıştım. Ufak bir aramayla onun saçlar arasındaki farkı da görebilirsiniz.

Yazı sırasında saçı kıvırcık veya dalgalı olup, son dönemde top oynayıp da, düzleştirme yoluna gitmeyen birini düşündüm. Aklıma Bülent Korkmaz geldi. 2005'te bıraktı. O dönemde de herhalde teknolojik olarak bu imkan vardı. Ve bilmiyor olması da zor. Mesela o toplamazdı da, takardı bantı çıkardı sahaya. Yani isteyen düzleştirir eder ama, kıvırcık saç varken de sıkıntı çıkarmadan işi çözmek mümkün yani. Nedir ki.

2 yorum:

Clerk dedi ki...

abi mustafa sarp resmen heroes'taki mohinder suresh'miş saçları düz değilken :)

L dedi ki...

vala kendisini tanımam ama dorudur yani :)