Niggaz In Da United





Evet biliyoruz ki Man Utd 'da bir çok 'nig' var, bazısı adam gibi, bazısı ise arıza. Şimdi teker teker Kırmızı Şeytanlar'ın siyahi oyuncularını değerlendirelim. Bakalım kimin tutar tarafı var.

Evra "da good boi" :
Sol beki aldı götürüyor. İstikrar abidesi. Defansif yetenekleri kadar ofansif yetenkleri de sorgulanmaz. Gayet düzgün bir karakterdir kendisi. Fakirlikten bir anda eli para görünce cıvıyıp şımarmamıştır. 34-35' ine kadar United'da görmek istedigim örnek insandır kendisi.

Ferdinand "da superhero":
Sakatığından sonra tam form tutamadı. Kendisine birinci sınıf profesyonel de dememiz zor aslına bakılırsa. Kullandığı doping içerikli madde ile FA'den baya can yakıcı bir ceza almıştı ve yapmıştı bir 'nig' lik zamanında. Ama şu an 5 "DC" say deseler, Rio'yu dahil etmeyenin vay aklına derim.

Brown "mr. cool hommie":
Bu 'nig' tam bir sorunludur. United tarihinde kendi kalesine en çok gol atan oyuncu olarak tarihe geçmiştir. Sir Alex'in bazen çok güvenip banko oynattıgı bazen ise kadroya bile almadığı sorunlu 'nig' lerimizdendir kendisi. Düşük istikrar, konsantre eksikliği ve bariz zamanlama hataları adamı cıldırtır. O hatalı maçlarından sonra da hiç bir şey olmamış gibi yürür gider soyunma odasına. Fakat gel gör ki bazı maçlarda da 10 reyting ile oynar. Ayrıca "afro"yu bırakınca Gürcan Yurt 'un cizdiği Robinson Crusoe & Cuma'daki Cuma'ya benzer. Hatta aynısı.

Anderson "wit coco jambo":
Eli ayağı düzgün bir 'nig' dir. United'a geldiğinde yeni Ronaldinho demişlerdi, tabii ben yememiştim. Orta sahada bi' maestro görevi görmekten henüz çok uzak. Top kabiliyeti yüksek tamam ama, fizik olarak yetersiz şüphesiz. Brezilyalı'dır iyidir hoştur. Olumlu yanı ise gerçek bir profesyoneldir kendisi. Çalışma azmi ve sorumluluğu bir 'nig' den beklenmeyecek kadar fazladır.

Nani "da problem":
Bu sezon Alex Ferguson onu daimi bir şekilde sol kanatta oynatacağını söylemişti. Tamam, ligin ilk 4-5 maçında konsantre olmuş ve sorumlulukları üzerine alan bir Nani vardı. İşte o bir aylık dönem sürecinde ben, 'tamam bu adam kıvama geldi' demiştim ama gel gör ki bizim Nani yine aynı Nani. Ronaldo "da seller white!" gittikten sonra onun eksikliğini hissetirmeyeceği davasına kendini kontrolden cıkartan gencodur. Artislik sever, frikik kullanmaya bayılır fakat kaptan Giggs oyunda ise 'sen çekil bakam genç kenara' der ve o kullanır sağ çaprazdaki frikikleri. Nani hakkında yazacak o kadar çok şey var ki. Fakat sanırım bu sezon sonunda United'dan ayrılması muhtemel oyuncular arasında. Her şeye rağmen severim, Nani iyidir.

Welbeck "da young azz":
Alex Ferguson ne demişti? "Zaman geçtikçe Welbeck'i daha çok ilk 11 de göreceğiz". Evet öyle de oldu. Zamanında David Bellion'a beslediğim umudun bir benzerini bu genco ya karşı hissediyorum. Çok büyük yetenek olacak eminim. Her şeyden önce son vuruşları harika ve oyun zekasını çok beğeniyorum. Öyle sorun da yaratmaz, gençlik ateşini içinde saklar. Sahaya çıkınca da çatır çatır oynar. Umarım hep United'la kalır ve biz de elinde daha neler var görürüz.

Valencigangsta :
Ekvador'un ateşli genci Valencia. Bu sezon başı Valencia ile oynadığmız hazırlık maçında gol atarak adını bir kez daha tüm dünyaya duyurdu. Hızlıdır, atletiktir 'no pain - no gain' felsefesiyle
harmanlanmıştır kendisi. Canlı izledim bu afrikalı çocuğu ve İbrahim Üzülmez'i morartmıştı adeta. Has 'nig' dir. Gece sokakta görsem o çatık kaşları taban yaparım-ciddiyim.
Bir kerede gül be adam! İş ahlakı ve ciddiyetle yanıp tutuşmadığını biliyorum. Bana kalsa her maç sağ açık senin adamım! Bilirsin dostum sen bu futbol işinde iyisin. Yea hommie!

Mame Biram Diouf "da African power" :
Afrika'nın incisi işte Diouf .Henüz 22 yaşında. Senegal'in Dakar şehrinde doğdu. Molde'de 62 maçta 29 golü vardı. Senegal milli takımına seçildi. Bizde ise 2 maçta 1 gol. Güzel istatistik ha? Solskjaer onun gerçek bir gol makinası olabileceğini iddia ediyor. Bakalım icraatları ne olacak bu gencin.

Joshua King "the kid":
92'li bu velet Ole 'nin gözdelerinden yine. Yanlız neden bir anda bizim futbol akademisinde Norveç'li genç forvet ler bir anda arttı? Şaka yapıyordum cevap tabii ki belli. Uzun zamandır gözleniyormuş J-King, Ole Gunnar Solskjaer tarafından. Bakalım ne zaman onu resmi bir maçta izleyebileceğiz.


Bitiş:

Alex Ferguson şu anda çoğu kişiye göre bir numaralı menajer. Tamam ama gözden kaçan bir nokta var. Bu kadar nigger'i nasıl idare ediyor bu adam. Bunlar cıvır, kudurur, kavga-şamata derken disiplin kalır mı? Helal olsun diyerek kendisini tebrik ediyorum. Dünyanın dört bir tarafından toplanan bu nigger lerden bakalım daha neler göreceğiz. Bu sene şampiyon olursak, Glory Road'da ki olayı United'a uygulamak isterdim:

'çocuklar üzgünüm bu sene siyahi oyuncularla oynayacağım...'

0 yorum: