Predator


Yukarıdaki üstadı tanımayanız yoktur, varsa da ayıp zaten. Gelmiş geçmiş en karizmatik ve yetenekli topçuların başında gelir. Daha da fazla bir şey anlatmaya gerek yok bu adam hakkında. Benim favori top 5'ime girer. Kariyerinin son demlerini onu yaratan Ajax'ta geçirmişti büyük üstad. Geçen sene Kocaelispor'un Davids ve Kluivert'ı alıp şov yapacağı söylentileri çıkmıştı yöneticilerinden. Davids öyle bir takımı hiç duymadım deyince konu kapanmıştı. Kocaelispor da zaten kendi topçularına bile para ödeyemeyip onlar da kapanma noktasına gelmişti. Her neyse konumuz bununla alakasız.


Bir de Drenthe diye bir topçu var 87'li. Şuan Real Madrid'de oynuyor. Sezon sonu gider diye düşünüyorum. Gitmesi gereken Hollandalılar'ın başındayken, en gitmemesi gereken 2 Hollandalı'yı yollayan Perez, bu adama bir sezon daha katlandı. Aslında geldiği zaman oldukça umut vadeden biriydi. Ben bir Real'li olarak oldukça sevinmiştim. Hollanda genç takımında şov yapmıştı, burada da iş yapar diye düşünmüştüm. Ancak bir türlü uyum sağlayamadı Real'de. Hem de Real bir topçu harcama makinesiyken bu adam öyle de harcanmadı. Kendi kendini harcadı. Şans çok verildi, olmadı. 1-2 enteresan maçı var ancak, en pis topçu tipi de bu zaten, 1-2 maç iyi oynayıp bütün sezon yatan tip. Yetenekli mi, en başta öyle gözüküyordu ancak kazmalaştı sonradan. Aynı Sabri gibi. O da ilk çıktığında yetenekliydi ama artık kazma. Hele bir de geçen sene Barça maçında 1'e birde kaçırınca iyice bitti gözümde.

Bu 2 Hollandalı tip olarak birbirine çok benzer. Bütün forumlarda falan yazar bu benzerlik. Taklit mi ediyorsun üstadı falan derler. Bu 2 adamın saç benzerliğinin yanında akrabalıkları da var. Drenthe, üstadın özbeöz yeğeni olur. Ama o adamdan öğrenmesi gereken çok şeyi olduğu da gerçek. Ben açıkçası Drenthe'nin Galatasaray'a gelmesini istemem, ancak Davids'i 36 yaşında olmasına rağmen takımda görmeyi isterim. O parçalı ile 2 hareket yapar, yeter zaten.

Bu arada Davids üstad Predator'e benzemiyorsa ben adam değilim.

1 yorum:

ahmetcan_48 dedi ki...

Onu kim unutabilir ki? Juventus forması altında oynadığı senelerde ne kadar müthiş bir orta saha oyuncusu olduğunu bütün İtalya'ya göstermişti. Juventus'a gelmiş en iyi orta sahalardan birisiydi. Hele hele maçlara o meşhur gözlüğüyle çıkınca daha bir karizma oluyordu. Giydiği 26 numaralı forma ile ben de dahil bütün Juventus sevdalılarının gönlünde taht kurmuştu Davids. Gönül elbette ki halen daha Juve'de olmasını isterdi ama maalesef her güzel rüyanın bir sonu oluyor.