Beyaz-Kırmızı

Geçen Gs Formaları'nda kırmızı-beyaz away yapılması konusunda bir muhabbet açılmıştı. Tabii bizim ebedi 2. formamızın beyaz olmasını sağlayan maçtaki (daha önce beyazımız var, ilk değil bu) forma (Neuchatel maçı) bu mantıkla yapılmıştı:Takım renklerinin de yakın olmasından yararlanarak, milli renklerde bir forma. Ben de orada "bir üst beyaz-alt kırmızı awayimiz olsa nasıl olur" diye yazmıştım. Bir arkadaş da hemen çizivermiş sağolsun.

Sonradan daha önce de bir ara aklıma gelen "biz daha önce üst açık-alt koyu away giydik mi?" sorusu takıldı aklıma. Biliyorsunuz, Tür kulüpleri forma konularında daha oralara gelemedi, hatırladığım bi' tek Fb'nin geçen sezonki fosforlu sarı üst-lacivert alt'ı var. "Galatasaray forma tarihinde de yok" diyordum ki, aklıma şu forma geldi nihayet. Nasıl unuttuysam.


Bende resmi vardı ama, bulamadım. Şükür ki Gs Formaları'nda bu sezon-sezon forma resimleri işi bitti. Oradan alıverdim bunu. Efsane bir forma. Tek bir maçta giyilmiş, Katowice maçı.
Şöyle bir sorun var ama:Bu forma aslında bembeyazdı da, zorunluluktan mı böyle giyildi(hani karşı taraf üst koyu-alt açık giydiyse, mecbur kalınmıştır, o açıdan) ? Yoksa aslı böyle mi? Eğer böyleyse, o dönem için inanılmaz bir karar. Ve umarım öyledir.

Bizde beyaz formanın yeri kesin. Hani öyle ki, kimi zaman parçalı olmuyor, ama beyaz oluyor! O yüzden, böyle gelenekselleşmiş bir away rengimiz varken, artı üst açık-alt koyu away denemek gerekirken, ilaveten de tarihte böyle bir formamız varken (bir maçlık olsa da), bu şekil bir forma yapmak, elzem oluyor. Tabii bunun için, formalarımıza karar veren kişilerin de bu açıdan bakması gerekiyor.
Bir de beyaz şort yaparsın, bu kombinasyonu giyemediğin zaman sıkıntı olmaz, bembeyaz giyersin,

Son olarak da ilk paragrafta bahsettiğim o istek formayı koyayım şuraya. Fikir sahibi olmak adına, malum orijinal renklerle çünkü.


Bir de konuyla ilgili yazı linki, buyrun.

Edit:Sandığım gibi bir kez giyilmemiş bu, daha önce de varmış. Ama onlar da sanırım kreasyonda yeri olan formalar değil, öyle tek maçlık. Onun için aynı kategoriye sokabiliriz üstteki formayla. Ayrıntı için Gs Formalarına.

2 yorum:

Selocan dedi ki...

Aha ben de tam kombinasyonlarla ilgili bir başlık açmıştım hacı :) Olaya bak. Katowice maçı formasının orjinalini bilemiyoruz, çünkü o forma tek maç giyildi. Ama kırmızı şort o sezon giyilen bir şorttu. Ancak baktığımız zaman beyaz şort yok o sezon. Bu işlerin kaydı tutulmadığı için hep tahmin ediyoruz ama benim tahminime göre beyaz üst üretip beyaz şort üretmek akıllara gelmedi, o sebeple parçalı formanın kırmızı şortunu giydik. Zannetmiyorum daha en başından beyaz üst kırmızı şort düşündüklerini :)

L dedi ki...

aynen abi, daha şimdi bile yok :)