Lig Bizim Kupa Bizim


İtalya'da geçen sezon kupayı almış olanlar şu solda gördüğünüz İtalya bayrağı vari şeyi formasına yerleştirir. Zaten son yıllarda Roma hep alıyor kupayı.


Şampiyon olanlar da İtalya bayrağı koyar formaya. Genelde ortaya oluyor.



Bir de bu var. Geçtiğimiz yıl duble yaptıysan şekil bu oluyor. Göğüste yer olmadığı için kola taşıyor iş, ve yuvarlak İtalyan bayrağı kola yerleştiriliyor. Bu tabii ihtişamlı bir görüntü. Düşünsene, adam çıkmış karşına sahaya, ne var ne yok almış, kollar bile dolu.

Peki bizde durum ne? Bakalım bir.


İşte geçen sezon hem şampiyon olan, hem de kupayı kazanan Beşiktaş'ın bu sezonki formalarından biri. Hepsini koymaya gerek yok, çünkü hepsi bu şekil, üçü de:solda Türk bayrağı, ortada Adidas logosu ve sağda Beşiktaş arması. Şurdan hepsini görün işte.

Sadece bir tane Türk bayrağı var. Başka bir kupayı filan belirten bi'şey yok. Neden? Şundan:


Üstteki takımlardan Kayseri, 07-08 Kupa şampiyonu;Galatasaray da aynı sezonun lig şampiyonu. Gördüğünüz üzre ikisinin formasında da yuvarlak Türk bayrağı var. Aynı uygulama. Ve bilmeyen ya da hatırlamayan kişi, bu bayraklara bakarak hiçbir halt anlayamaz. Yani bu işin bir hale yola sokulması lazım. Ama eleme kuraları çekilmesine rağmen halen daha hocayı açıklamayan Federasyonun, eminim bundan daha möhüm işleri vardır. Yine de bu durum, bahsettiğim meselenin çözülmesi gerektiğini yok sayamaz.

4 yorum:

Selocan dedi ki...

E abi Barça ne taktı bu sene, ya da ne takacak ? Forma yetmez. Gerçi Dünya 1.sini belirten gümüş renkli armayı takacaklar galiba. Geçen sene Man U takıodu.

İspanya ligi ve İspanya Kupası şampiyonu olarak İspanya bayrağı takarlar mı sence hacı :))

L dedi ki...

1. evet onu sanırım bu haftadan itibaren takacaklar.

2. e yetmesin abi de, zaten her kupaya taksınlar demiyorum ki ben de. artı espanyada yok böyle bi olay.

3. benim meselem türkiyedeki durum. kupa zaabı başka türlü bişey taksın.

Burak Eken dedi ki...

Aslında lig şampiyonluğu için, İngiltere, Hollanda ve Fransa'daki (başka yerde varsa bilmiyorum) yol kullanılabilir. Bahsettiğim liglerde, son şampiyonun kolundaki logo, farklı bir renkte oluyor. Mesela tüm Premier Lig takımları beyaz zeminli lig logosu kullanırken, son şampiyon, altın sarısı renkte zeminli logo kullanıyor.

L dedi ki...

evet abi onu ekleyeydik keşke. neyse, o da başka posta konu olsun ufak bi tane.