Neill

Gazetelerde Neill'ın orta sahada oynayabileceğine dair haberler çıkmış. Tabii bizim basın bir oyuncu 3 mevkiide oynayınca hemen "her yerde oynuyor!!!1!" çeker. Essien burda oynasa neler olur herhalde, neyse. Mesele Neill'ın neden orada deneneceği.

Farkeden zaten bilincindedir, Rijkaard ve Neeskens'in bu takımda oturtmaya çalıştığı bir düzen var. Bu düzenin oturması için belki de en kritik nokta orta sahanın iyi pas yapması. Ama henüz bu konuda çok az ilerlenilmiş durumda. Ve böyle devam ederse de, gelecek sezon ne Topal kalır bu kulüpte, ne de Sarp. Son Antalya maçı başta olmak üzere, bu sezon birçok maçta bu orta sahada oynayan oyuncularımızın pas yapamaması (bu pas dağıtma da "ara pas" manasında filan değil ha, normal pas) futbolu bilen Gs taraftarını delirtti. Geçen bu Antalya maçında da bu oyuncuların pas basiretsizliği ve stoper Neill'in pas kabiliyetini görünce maç sırasında kendi kendime "ulan koyun şu adamı defansın önüne de top dağıtalım amını götünü skiym" diye isyan ettim. Çünkü gördüklerimiz rezillik yani tam manasıyla. Ve de ardından bu haber. Aklın yolu bir demek ki, bizim gördüğümüzü bu futbol üstadları tabii ki görecek. Ve ben eminim eğer Neill ortada oynarsa top dağılımımız daha iyi olacak. Hele de 4-3-3'te Neill-Ayhan-Elano olursa, of. Ayhan'ın son dönemde az şans bulması da, pas dağıtma konusunda yaşanan sıkıntının sebeplerinden biri. Çünkü elimizdeki yerli orta saha oyuncularından pas yapma ve top taşıma kabiliyeti en fazla olanı, Ayhan. Şayet 2 gün sonraki maçta bu az önce yazdığım orta saha oynarsa, geçen sezonki Benfica ve Hertha maçlarından manzaralar görebiliriz-ki bu 2 maç, kulüp tarihine geçecek futbolun oynandığı maçlardır, akıldan silinemez.

Güngör'ün formu tabii, Neill'ın ortaya kayması durumunda defansta kimin oynayacağı sorusunun cevabı oluyor. Ama Topal'ı oraya kaydırıp, bu pas düzenini daha yayma imkanı da var. Bek nasılsa hallolur, ama tercihen Güngör geçmemeli.

Yaz transfer döneminde 2-3 orta saha oyuncusunun geleceğini şimdiden öngörebiliriz. Efendi gibi pas yapabilsinler yeter. Nikaragua Süper Lig'den bile olur.

0 yorum: