Avrupa'da Bugün


Aslında böyle yazılar yazmak adetimiz değil. Ancak değişik bir gün oldu ve 2-3 maçı yazmakta fayda var. Bugünün en sansasyonel skoru ile başlayalım; Chelsea Aston Villa'yı paramparça etmiş. Maçın skoru 7-1. Aston Villa'nın iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Adamlar geçen sene oturaklı bir performans göstermişlerdi. Bu sene geçen seneden daha iyi olacaklarını düşünüyordum. Lige fena da başlamadılar hani... Fakat son 11 maçın 7 sinde berabere kalıp adeta ligin 2. yarısında beraberliklerin takımı oldular. Bir ara her maç berabere kalan City'i bile geride bıraktılar ve şuanda ligin en çok berabere kalan takımı. Genelde beraberlik takımlarının az gol yediği bilinir. Aston Villa da bu maça kadar lider Manchester United ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı idi (25 gol). Chelsea 7 tane çakınca bu ünvan da darmadağın oldu tabi. Manchester United 4 tane attı, hem de Rooney bu 4 golün hiçbirini atmadı. Sakat olduğu için maçta yoktu, ancak izlemeyen ve skora bakan biri 4 gölün 3'ünü Rooney attı diye düşünürdü kesin. O olmasa bile, zaten lig başından beri top oynamayan Bolton'u rahat geçtiler. Bu sene de şampiyon olur Manchester. Arsenal berabere kalmış. Bu takım için en tehlikeli skor 1-0. Hep 90. dakikada çakıyorlar, maç berabere bitiyor. Arsene Wenger de Yılmaz Vural gibi "maçlar 85 dakika oynansın Kasımpaşa şampiyon olur tezine" katılıyordur bence.

Barcelonalı topçular son 2 maçta çok yorulduklarını ve skor anlamında kendilerini pek sıkmadıklarını gösterdiler. Zlatan yine bir önceki maçtaki gibi kurtarıcı oldu. Skor 1-0, yola devam. Aktif dinlenme yaptıkları son 2 maçı da kazandılar, yarın Madrid derbisinin sonucunu bekleyecekler. Messi 2 haftadır hattrick yapamıyor, topçu mu şimdi bu ! Real Madrid'in ise bu maçta aktif dinlenme gibi bir olayı olamaz. Kaka yine yok, Lass da gitmiş, Ayrıca Pepe'nin uzun sakatlığı sonrası mecburen oynayan Gray da sakatlanmış. Benzema da sakat, zaten unuttu futbolu. Şöyle bir bakınca 150 milyon euroya yakın bir sakat listemiz var. Ancak bu takımı zaten götüren sadece 2 isim var. Ronaldo ve Higuain gününde olursa Atletico'yu geçeriz her zaman ki gibi. Geçen hafta Atletico iyi sopa yemişti ligde, bu sefer asılacaklardır.


En güzelini, en sona bıraktım. Roma intere 2-1 çaktı, puan farkını 1'e indirdi. Hem kendisini hem de Milan'ı bu sezon 1235. kez umutlandırdı. Gelecek hafta İnter kazanır, bu salaklar yine berabere kalır, kaybeder vs... Zorla bir takımı şampiyon yapmak bu olsa gerek. Hafta içi Napoli'den dayak yiyen Juventus'u artık konuşmak dahi istemiyorum. Yarın maçları var aynen Liverpool gibi. 2'si de beni ilgilendirmiyor artık. Milan da yarın İnter gibi Roma'ya (Rome) gidiyor, Lazio ile oynayacak. Romalılar Milanolular'ı üzecekler mi, yoksa Lazio Milan'a Roma için kıyak yapacak mı ? Eğer kazanırsa Milan, onlar da Roma gibi 1 puan geriden takip edecekler lider İnter'i.

Edit: Milan Lazio maçı Milano'daymış.

Unutmadan Bayern'i de yenmişler ve liderlikten olmuş bu sonuçla.

0 yorum: