Barcelona Ve Goal

Hiç Lappap stili bir başlık değil ama bu sefer de böyle olsun.

Çok dikkatle takip eden görür, son dönemde Barcelona hakkında daha az yazıyorum. Bir nevi zorunluluk, aslında değil ama zorunluluk. Bu amına kodumun Barcelona'sı çıkışa geçtiğinden beri, Barcelona hakkında olumlu bir şeyler söyleyen/yazan herkes çakma katalan sayılıyor, kaale alınmıyor. Tanımadığı adama yargıyı koymalar vs. Ben yanlış algılanmaktansa, yazmamayı tercih ederim. Tabii bunun anti-tezi şu:Ya yaz ulan, kim ne bilir seni, hem kime ne ne olduğundan, ne tuttuğundan.
Öyle değil, en azından benim için. Adam girse bloga, benim birkaç bi'şey karaladığımı görse, koyacak bana damgayı, biliyorum. Futbol içinde hep olan şeyler, 2004'te de herkes Real Madrid'liydi. Kim çıkıştaysa, o. Cehalet.

Şimdi ben Real Madrid'in elenmesiyle deli gibi dalga geçmek istiyorum. Utanmasam halay çekeceğim. Adamlar bu sene kendi stadlarında Cl finali oynayacak, manyak gibi para harcadılar, o finalde yoklar. Dahası, Lyon gibi, son yıllarda Cl derbisi haline gelen eşleşmeler yaşadıkları bir takıma elenmeleri. Bu daha fena. Ben daha kuralar çekildiğinde "Allah" demiştim mesela. Nasıl demeyesin. Bu arada Chao'ya da tebrikler. Gel abi beraber halay çekelim.

Ama sırf yukarda yazdığım sebeplerden yapmayacağım bunu. Futbol tarihinin en iyi kulüp takımının ("neye göre, kime göre") sırf futbol cahili gerizekalı gençler yüzünden bu duruma düşmesi, kelimeyle tanımlanamayacak bir şey. Bir maçla, bir güzel hareketle bir şeyler savunur hale gelenlerin Allah bin belasını.

xxx

Gelelim postumuzun 2. kısmına. Buna daha önce şurada değindiğim için, ayrı yazmayayım dedim. Aslında gerekiyor, ama neyse.
Abi bu Goal, ısrarla Barcelona logosunun eskisini kullanıyor. Tabii onların takip ettikleri bloglarda gazete türü maç yazıları olduğundan veya gün içinde ne haber çıkarsa ona ayrı post atan adamlar olduğundan, bu tip uyarıları görmezler.
Bu ayki sayıda da şöyle bir komedi var. Aldık filan, bakıyorum. Denk geldi bir eski logo. "Hah" dedim, "yine aynı terane". Neyse geçtim, bakınıyorum. Bu kez de bir yerde yeni logo...
Bu diğerinden daha kötü. Öbüründe en azından hatanda ısrar ediyorsun. Adam 6-7 sene önce değiştirmiş ama, sen hala sıçışlardasın. Bunda hem hata, hem de doğru bir arada.
Bekliyorum, ne zaman düzeltecekler. Ne zaman halledecekler bunu.

4 yorum:

ahmetcan_48 dedi ki...

Hocam adamlar baya inat. Eski arma diyor başka birşey demiyor :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Katalan çakar bizde çakma oluruz, ne yaparsın... 2-3 seneye Xavi moruklar, zaten teklemeye başlayan takım durur, Real vs yine zirveye çıkar, o zaman bir bakıma huzura ereriz. Ermeyelim tabii, o ayrı...

Lyon'da ne çaktı arkadaş...

L dedi ki...

@ahmetcan:

abi o inat değil, başka bir şey de, ben söylemiyim...

@vakilinchuk:

bir nevi haklısın abi. o zaman da işte herkes cr9 övecek, herkes realli olacak. isterse de olsun abi, ben biliyorum ki bu takım o zaman da efendi gibi futbol oynamak için uğraşacak.

lyon öyle bi çaktı ki... bi lyon forması alsak bi bişey yapsak.

Selocan dedi ki...

Ben mesela bir blogda Barça'ya sövdüm diye Faşist diktatör Franco sempatizanı ilan edilmiştim :) Bir de işin bu tarafından bakın. Real Madrid taraftarı için Türkiye'de yaşam daha zor. Katalan yanlısı mı olmak, Diktatör yanlısı mı olmak ? Eğer bu 2 takımdan birini tutuyorsan illa bir yanlı olacan hacı. Ben mesela 4 yaşımdan beri Realliyim, babama neler derler acaba :)