Çöküş


İnter dün yine takılmış. Serie A'da son 9 maçın 7'sinde puan kaybettiler. Yanlış hatırlamıyorsam bu 7 maç'tan sadece Cagliari maçını kendi sahalarında, Suntari yüzünden kaybetmişlerdi. Onun dışındaki bütün maçları beraberlik ile bitirdiler. 27 puanın 15'ini 9 haftada harcadılar. Başka hiçbir umudu kalmayan Milan da geldi yakalarına yapıştı geçen hafta. Dün yine puan kaybeden İnter'i şimdi geçme şansı var Milan'ın. Puan farkı 2. Eğer kendi sahalarında Napoli'yi yenerlerse uzun bir aradan sonra ligde lider değişmiş olacak. Kalan son 9 haftada da müthiş bir Serie A izleyeceğiz. Daha önce hem Roma'nın, hem Milan'ın, hem Juve'nin farkı kapatmak için çok şansları olmuştu. Ancak hepsi kendi elleriyle itmişlerdi bu fırsatı. Acaba bugün yine aynısını yapacak mı Milan ?

Napoli dengesiz bir takım. Aldıkları garip sonuçlardan sonra orta sıralarda olacakları belliydi daha ligin ilk 5 haftasında. Milan da lige dengesiz başladı. Son haftalarda toparladılar. Avrupa'da olmamaları bunun en büyük sebebi belki de. Sene başındaki performansı ile hiç kimse Milan'ın buralara gelebileceğini düşünmüyordu. Daha 6. 7. haftada Leonardo çoktan gönderilmişti bile kimilerine göre. Lig'in Juventus ve İnter arasında geçeceği, Milan'ın ilk 4'e girmesinin bile sürpriz olacağı görüşü hakimdi. Ancak acımasız futbol Milan'a gülerken, Juventus'u parçaladı. Gönderilen Leonardo değil Ciro Ferrara oldu. Şimdi Juve acaba girebilecek mi ilk 4'e diye düşünülüyor.

Gerçi ben bu seneki Ligi geçen senenin Türkiye Lig'ine benzetiyorum. Tamam Milan yetişti ve önce geçme şansı var, ancak bu şansı gümüş tepsi ile İnter sundu Milan'ın önüne. Yani İnter'in çok kötü gitmesi son haftalarda, çoktan farkı 15 puan yapabilecekken becerememesi, Milan'ın buralara kadar gelmesini sağladı. Bu yönüyle işte geçen sene "Beşiktaş'ın şampiyon olma sebebi, diğer 2 büyük takımın çok kötü olması" durumu ile benzerlik gösteriyor.

Ronaldinho benim izlemekten en keyif aldığım futbolcu. Ne Messi'yi, ne de CR9'u izlerken bu kadar keyif alıyorum (keyif almıyorum değil tabi). Bir kere; uzaydan baksak, oradan izlesek maçı, topun Ronaldinho'da olduğunu anlarız. Dünya'da bu kadar karakteristik top süren, pas veren, şut çeken bir futbolcu daha yok. Ayrıca saçları da sanki o koşu için özel tasarlanmış. Tekniğini, paslarını falan anlatmak zaten gereksiz. Ayrıca futbolu keyif alarak oynuyor. Yüzünde her daim bir gülümseme. Sanki halı sahada arkadaşları ile maç yapıyor. İşte tüm bu özellikleri ile Ronaldinho benim en keyif alarak izlediğim futbolcu. Barça günlerinden kesitler sunması beni daha bir mutlu ediyor. Ayrıca Milan'ın buralara kadar gelmesinin en büyük sebebi de bu adam. Eski halinin yarısını bile sahadan gösteremezken, koskoca Milan'ı sırtlayan adam oldu. Buralara taşıdı adeta.

Şimdi Lig daha güzel, bakalım Ronaldinho neler yapacak. Ben Mourinho'nun yerinde olsam, zaten asılmam o kadar lige. Takımın üst üste 4 sene şampiyon olmuş Ligde. Son 15 senede ezeli rakiplerin Şampiyonlar Ligi Kupasını 3 kez ülkeye getirmişler. Sen en son 45 sene önce alabilmişsin. Ayrıca Mourinho'da Porto'dan sonra Avrupa Kupası kaldıramamış, 2 dev takım ile çalışmasına rağmen. Tüm bu etkenler birleşince, bırak ligi sen, Avrupa'ya odaklan değil mi ama ?

9 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Milan, Avrupa'da en sevdiğim 3 takımdan biridir. Bu yüzden başarılı olmasını isterim. Bir José Mourinho hayranı olarak, Inter'in de başarılı olmasını isterim. :)

En iyisi, Milan Serie A'da, Inter de Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşsın. :)

L dedi ki...

eski halinin yarısını bile sahada gösteremezken mi? abi 1-1.5 ay önce herif bildiğin geri dönmüştü ya.

burak, lig işi olur da, inter ziksen cl alamaz. çok zor.

Burak Eken dedi ki...

Chelsea eşleşmesinden sonra, içimde umut patlaması oldu diyebilirim. :)

L dedi ki...

e olur tabii, rakipleri cska :)

ama sonrası, o sakat işte. düşünsene barça ve interin gruptaki gibi eşleştiğini. gruptaki 2. maçı hatırlıyosundur heralde.

Burak Eken dedi ki...

Gruptaki ikinci maçı hatırlıyorum da, adı üstünde, "grup maçı"ydı o. :) Ben Mourinho'ya güveniyorum. :)

L dedi ki...

abi ben de jose dayıyı çok severim ama, o konuya çözüm bulacaını sanmıyorum:)

Selocan dedi ki...

Abi o adamın yarısı bile böyle işte 1.5 ay önceki hali muhteşem tamam kabul. Ancak Barcelona'da oynarken ki kötü hali kadardır en fazla. Ona rağmen işte düşün bu halde bu adam :)

Burak Eken dedi ki...

Eğer Dunga, Ronaldinho'yu Güney Afrika'ya götürmezse, gerçekten yazık olur.

L dedi ki...

almazsa zaten o adam g.afrika'ya varamayacak. gitmeden başına bi şey gelir, söyliyim.