Heritage


Böyle hediyeden filan bahsetmek hoş değil aslında ama, ilgilendiğimiz, hep yazdığımız bir konuyla alakalı olduğu için, bahsedeceğim.

Bir yakın akrabamız, tekstil sektöründe çalışıyor. Bir ara Özhan Canaydın'ın bir şirketinde çalıştığını biliyordum, şimdi başka yerde sanırım. Onun anne ve babası, yani dedemin kardeşi ve eşi bize geldi geçen. Bi' hediye muhabbeti filan vardı da, kesin bilgi yok. Geldi bunlar. Anneme verdiler malları, teşekkür etmeler vs. Ben uzaktan bakıyorum, nedir, forma mı, tişört mü, Kaşıkçı elması mı. İlk görünen siyah-beyaz bi'şey olduğuydu, ama Bjk forması olması olanaksız, biliyor hangi takımla teşrik-i mesaim olduğunu. Lan dedim, ne bu. Sonra bir baktım, şöyle eski model bir yaka. İçimden "hasss..." ile başlayan bi'şeyler söyledim. Anladım Retro bi'şeyler geliyor. Tamamı çıktığında anladım ki, Juventus'un 76-77 yılı formasının yeniden üretimi.


Çok şık bi' parça. Sonradan baktık, başka takımların da var. Güncel bi' seri mi, onu bilmiyorum. Bu hediye gelmese mesela, bu tip bir formayı ben hayatta alamam. Daha moru alamadık ulan, geçen seneki beyaz filan da var. Nasıl bu gibilere para ayırasın.
Anlayacağınız, naçizane forma koleksiyonum, hiç ummadık bir parçayla değerlendi. Giymem bile lan ben bunu. Gerçi tam olarak forma sayılır mı, ondan da emin değilim ya, neyse.

7 yorum:

Selocan dedi ki...

Abi aslında buralara geldiğinde getir bunu da. Bir inceleyelim kumaşını falan. Çünkü bana işi abartıp o senelerin tekniği ve kumaşı ile üretilmiş izlenimini verdi.

Adsız dedi ki...

çok mütiş bir parça bence acaba nereden temin edileceğinide öğrenirmisiiz

L dedi ki...

valla abi, bikaç bakındım ben, e-bay'de var bu seriden bişeyler. ancak o kadar yardım edebilirim. benim de bilgim kısıtlı.

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi yapma bunu ya :D Acayip kıskanıyorum seni bunu bilmiş ol Lappap Hocam :D

L dedi ki...

beni kuytu bi köşede kıstırıcakmışsın gibi geliyo ya, hayırlısı :D

ahmetcan_48 dedi ki...

Yok be Lappap hocam sen de:D Ama hakikatten güzel bir retro. Güle güle kullan.

L dedi ki...

:)
eyvallah abi.