Higuain, Ronaldo, Messi, Arjantin


Messi, A takıma çıktığı günden beri nasıl insan üstü bir futbolcu olduğunu ortaya koydu. Geçen seneki 6 kupanın kazanılmasında onun pastadaki dilimi diğer bütün takım arkadaşlarından büyük. Tabi konuşulan takım Barcelona olunca pastanın tamamına bakmak şart, ancak yine de o muhteşem sezonda Messi takım arkadaşlarından hep bir adım önde oldu. Messi bu seneye geçen seneden çok daha iyi başladı. Geçen seneye bakınca "daha ne kadar iyi olabilir ki" diyor insan, ancak konu Messi olunca da şaşırmamak lazım. Bu seneki insanlık dışı görüntüsünü hayranlıkla izlememize rağmen kim, "daha fazla geliştiremez kendisini" der ki ? Hepimiz eminiz ki, bu adam kusursuzluk tanımı her sene daha yukarı çekebilecek kapasitede. Artık fazla da üzerinde konuşmaya gerek yok bu adamın. Çünkü böyle. Messi deyip geçelim.

Messi zaten Messi olduğu için, La Liga'da sezonun en sürpriz ismi Higuain. Neden büyük sürpriz ? Tabi ki kötü futbolcu olduğu ve bu sene kendini aştığı için değil. Higuain, evet üstüne koyan bir adam, ancak zaten geldiği sezondan beri iyi futbol oynayıp takımını sırtlıyor. Geçen sezon 24 maçta attığı 22 golle, bu takımın skora en fazla katkı sağlayan ismi olmuştu. Bu sezon da hemen her maçta gol atıyor. Daha şimdiden geçen seneki sayısını yakaladı. Peki neden sürpriz ? Çünkü kimse bu adamın bunları yapabileceğini düşünmüyordu. Kimse, bu adamı süper golcü, takımın en önemli ismi olarak görmüyordu. Bu geçen sene bile böyleydi. Belki geçen senenin başında RVN sakatlanmasa, 24 maçta bile oynayamayacaktı. Kaldı ki bu seneki transferlerden sonra kimse bu adamın ilk 11'in değişmez ismi olacağını düşünmüyordu. Kaka, Ronaldo ve Benzema transferleri yapılınca, o meşhur Recaro koltuklarda son dakikalarda yorulan hücumcuların oyundan çıkmasını bekleyen isim olacaktı belkide. Yine sakatlıklar sayesinde sezonun başlarında yer buldu ve oynadığı müthiş futbolla Benzema'yı yedek bıraktı. Higuain'i biraz izleyen biri, bu adamın ne kadar yetenekli bir forvet oyuncusu olduğunu anlar. Hızlı ve akıl almaz zamanlarda, akıl almaz hareketlerle futbolcu geçebilen ve kalecileri vuruşlarıyla madara edebilen biri. En büyük artısı da Sağ ayaklı bir futbolcu olmasına rağmen, sol ayağı ile müthiş vuruşlar yapabiliyor. Sol ayağı ile attığı güzel plaseleri izleyen, bu adamın hangi ayağını kullandığını sorgulayabilir.

Ancak bu adam bir türlü hakettiği yerlere gelemedi. Kimse onu bir Torres, bir Tevez bir Agüero gibi görmüyor. (Drogba, İbra, Rooney demiyorum bile). Kimse hala onu en büyük forvetler arasına koyamıyor. Yedek bıraktığı Benzema bile çok daha değerli hala. Karizması mı yoktur, nedir bilemiyorum, yani neden hala onu ilk 11'imize almak istemiyoruz ? Maradona bile bu adamı yeni aldı Milli Takıma. Bana çok garip geliyor Higuain'in durumu.


Yaşı henüz çok genç, Messi ile aynı yaşta, hatta bir kaç ay küçük. Kendini Dünya'ya Dünya Kupası'nda gösterecektir ve hak ettiği değeri görecektir. Benim tek korkum Real Madrid'in bu adamı satması. İngiltere'den teklifler var. Alınacak bir forvet oyuncusu Higuain'in Real Madrid macerasını bitirebilir. Gerçi ,o bu tip zorlukları çok aştı ve her seferinde kazanan isim oldu. Ancak kafası kızıp giderse de, kim ne desin. Astronomik paraların takımı Real Madrid 2007 yılında 20 yaşındayken, River Plate'e 13 milyon euro vermişti. 2007 yılından bugüne geldiğimizde 3 sezonu geride bırakıyoruz. Bu 3 sezonun 2'sinde takımın en skorer ismi olmayı başardı (bu sezonu da dahil ettim). Takıma bu kadar iyi oturmuş ve henüz çok genç olan bir ismin gönderilmesi büyük hata olur.

Real Madrid'in durumuna değinelim. Sezonun en çok gol takımı Real Madrid. 28 maçta tam 78 gol attılar. Bu gollerin hemen hemen yarısını Higuain ve Ronaldo kaydetti (37). Alınan diğer 2 süper yıldız Kaka ve Benzema, henüz sakatlıklardan kurtulup, paralarının hakkını veremediler (nasıl bir tabirse). Kaka'nın müzmin sakat olduğu söyleniyor, bunu da hatırlatalım. Adam Milan'da döktürürken, Real Madrid'e geldi müzmin sakat oldu. CR9 ve Higuain şimdilik takımı başarıyla taşıyorlar. Real Madrid'de pasta dilimi meselesi yok tabi. Sistem ve karakter tamamen farklı. CR9'da bu tip bir karakteri olan takım için biçilmiş kaftan. Şimdilik görevini çok iyi yerine getiriyor. Higuain ise her zaman ki gibi, bizi şaşırtmaya, ancak aslında her zamanki gibi olmaya devam ediyor. Böyle giderse 100 golü rahat geçerler. Real Madrid antipatisi besleyen ve CR9'a kıl olanlar, hala bu adam takıma ne katkı yapıyor desin. Higuain ile birlikte 2'si takımı zirvede tutmayı başarıyorlar.


Arjantin'den açıkçası Dünya Kupası'nda hiçbir şey beklemiyorum. Kadrosu muhteşem olsa da, başındaki futbol dehası ! henüz yönetmeyi öğrenememiş birisi. Fakat şunu da belirtmek lazım; Avrupa'nın en büyük liginde oynayan ve bu ligin şuan en formda 2 ismi de Arjantinli. Eğer Higuain'i, Tevez veya Aguero'nun arkasında bırakmazsa, Messi ile birlikte coşabilirler. Hatta kimse bana kızmasın, Higuain'in Messi'den daha fazla parlayabileceğini bile düşünüyorum. Bunun sebebi Maradona'nın bir türlü Messi'yi oturtacak sistemi bulamaması, ya da becerememesi. Dünyanın en iyi futbolcusu olmasına rağmen, Messi sistem futbolcusu. Ben Maradona'nın yerinde olsam bu adamı alırım ve beraber takımı oluşturmaya çalışırım. Ancak Maradona bunu yapmayacak, çünkü kendisini hala futbol dehası olarak görmeye devam edip, kendi bildiğini okuyacak. Durum böyle de olmuşken, o bireysel sistemde Higuain, Arjantin'in kupadaki sürpriz ismi olabilir (CR9 Arjantin takımı sistemine de cuk oturuyor). Tabi karşısındaki adam Messi olunca durup 3-4 kez düşünmek gerekiyor bu lafları etmek için. Messi ve Arjantin Milli takımı hakkında yazarız bir ara. Benim korkum Maradona'nın Tevez ve damadı oynatacağım diye Higuain'i takımda pek kullanmayacak olma ihtimali. Böyle bir şey Higuain'in mevcut performansı karşısında yaşanmayaktır, ancak Maradona bu tabi...

Higuain seneye Real Madrid'de kalırsa Benzema gönderilir, bunu da ekleyip yazıyı bitirelim. Bu adama hak ettiği değeri verelim :)

2 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

ama bak şöyle bir durum var. son iki dünya kupasında normal sezonun yıldızları dünya kupasında döküldü. hiçbir şey yapamadılar. ronaldinho'yu düşün. birde sezonu bomboş geçirip 2002'de çoşan ronaldo'yu. sanki dünya kupasında çok iyi performans için normal sezonu az biraz sıkıntılı geçirmek gerekiyor.

L dedi ki...

aynen abi. bunu göz önünde bulundurmalı.