Keyifli


Şampiyonlar Ligi kuraları çekilmeden önce herkes kimin kiminle eşleşeceği yönünde tahminler yapar. Ben de severim bu tahminleri yapmayı. Ancak bu sefer, eşleşmeler öncesinde hiçbir tahmin yapmadım ve tek bir şeye odaklandım. Futbolu seven bir adam olarak, Barcelona ile Arsenal'in, ama çeyrek-ama yarı-ama finalde, mutlaka bu 2 takımın maç yapmasını istiyordum. Hakikaten de ilk defa herhangi bir blogda tahmin yapmayıp buna odaklandım. Çekilen kuralar sonucunda da bu 2 takım eşleşti. Keşke başka şey isteseymişim demiyorum, gayet memnunum halimden.

Arsenal de tıpkı Barcelona gibi pek haz etmediğim kulüplerden biridir (gerçi daha ılımanım). Fakat şu aralar dünyada futbolu farklı oynayan 2 takımdan biri, yine tıpkı Barcelona gibi, Arsenal. Oyun karakterleri (sistemi, ya da düzeni değil) birbirine bu kadar çok benzeyen başka 2 kulüp yok. Sürekli kısa paslar, yer değiştirmeler ve ara paslar üzerine kurulmuş, gol çizgisi üzerinde bile pas yapan 2 takımdan bahsediyoruz. Bu 2 müthiş pozitif futbol oynayan takımın birbirlerine karşı nasıl oynayacaklarını çok iyi biliyorum. İki takımda kendi oyununu oynayacak. İşte bu sebepten dolayı müthiş keyifli 2 maç izleyeceğiz. Başka şeyler düşünmeyen, sadece kendi oyununu oynayan ve bu işi görsel anlamda en iyi yapan 2 kulübün karşılaşmasından daha iyi ne olabilir ki ? Arsenal, Barcelona'nın konsept takımı gibi. Ya da Türkiye Ligi'ne benzetirsek, A2 takımı gibi. Futbol karakteri aynı olsa da Barcelona'nın siklet farkı var. Benim tahminim Nou Camp'ta Barcelona'nın yine tecavüze kalkışacağıdır. O sebeple de İngiltere'deki maçın skoru pek önemli olmayacak. Yine tahminime göre İngiltere'de süper bir maç olur ve Arsenal tek farklı ve gollü bir galibiyet alabilir. Ancak dediğim gibi Nou Camp'ta tecavüz kaçınılmaz, bu sebeple biz futbol severler 2 maçta büyük keyif almaya bakacağız.

Tabi Arsenal imkansızı zorlayıp 2006 CL finalinin rövanşını almak isteyecektir. Ayrıca Henry'nin eski taraftarının karşısına çıkacağını da hatırlatmak lazım. Bir Beckham karşılaması olur mu ? Tabi diğer tarafta Fabregas'ın yuvaya, rakibin en büyük kozu olarak döneceğini de söyleyelim. Arsenal'in sakatları da iyileşirse bu arada, keyfin üstüne kat çıkarız.

Tabi bu güzel eşleşmenin aksine keyifsiz bir eşleşme de var ne yazık ki. Lyon-Bordeaux... Ne şanssızlıktır ki 2 Fransız takımı birbiri ile eşleşti. İspanyol-İtalyan ve özellikle İngiliz takımlarının bu tip eşleşmelerine alışığız. Ancak ben Fransızların bu kadar iyi giderken çeyrek finalde eşleşmelerini istemiyordum. Ne yazık ki biri bu turda elenecek. Fransa'daki favori kulübüm Lyon'un ne yazık ki Bordeaux karşısında tutunamayacağını düşünüyorum. Bordeaux'un son 2 senedir ve özellikle bu senenin Şampiyonlar Ligi performansına baktığımda, Lyon'u geçeceğini düşünüyorum. Lyon'un da Real Madrid'i zırt pırt yenmesi nasıl gelenek haline geldiyse, bu kupada bir türlü yarı finale çıkamaması da bir gelenek haline gelmiş durumda. Gönül Lyon'dan yana olsa da Bordeaux turu geçer sanki.

İnter hiç beklemediğim Chelsea galibiyetleri sonucunda, kuranın en şanslı takımı oldu. CSKA'nın buralara kadar gelmesi bile büyük başarı, ancak Inter işi bitirir gibi. Benim kura öncesi dileğim Bordeaux'nun İnter'e çıkmasıydı. Fransızlar harcardı İnter'i bana göre. Mourinho'yu affetmezlerdi...


Bayern Münih'in 99 Şampiyonlar ligi finalinden kalma hesabı kesmesi lazım. Ben de, Lappap Hoca da Bayern Münih'i her nedense daha önde görüyoruz. Aslına bakılırsa bu kupanın Barcelona'dan sonraki en büyük favorisi Manchester United. Ancak sanki Ribery Robben ikilisi üzecek İngilizleri. Bu maçlar da oldukça keyifli geçecek. Kazananı ve kaybedeni çok önemsemediğim, ancak seyir zevki açısından kaçırmayacağım 2 maç olacak.

Inter'in şanslı eşleşmesi dışında futbol anlamında güzel bir kura oldu. Hiç bir şey olmasaydı, sadece Barcelona ve Arsenal maçları bile yeterdi zaten. Fransız eşleşmesi kötü olsa da futbol ve çekişme açısından çok güzel olacağı kesin.

5 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

Oldu da Arsenal-Barca maçı Salı günü 21:45'de ama Futbol Smart kanalında, Star Tv'de de papatya show var asdlşkjasd
Tepkin ne olurdu onuda yazsana şimdiden =)))

Selocan dedi ki...

Abi millet basar Star'ı benden söylemesi. Zaten bir maç illaki salı olacak. İlk maçı salı yapanlar 2. maçı Çarşamba, ilk maçı çarş yapanlar 2. maçı salı yapıyorlar. Öyle bir düzen vardı sanki bir hatam yoksa.

liverpoolandkop dedi ki...

Doğru bir maç Salı, bir maç Çarşamba oluyor. Yani bir maçı "%100 eminim" vermeyecekler.

Bir de işin kötü tarafı D-Smart'ı olmayanlar toplam sekiz maçtan sadece ikisini izleyebilecek.

L dedi ki...

valla abi, çok şanslıyım d smart'tan izleme şansım var maçları. yakında olanları beklerim diyesim var.

liverpoolandkop dedi ki...

O şans bende de var (hatta ilk üyelerden olduğum için ekstra bir ücret ödemeden şu an ücretli olan kanalların çoğunu izleyebiliyorum)ama genele bakarsak çoğu kişi 8 maçın 6'sını izleyemeyecek.