Orgazm

1. Ben hep -başkaları da der gerçi- "ulan bu 2 takım öbürlerinden başka" derdim. Hayır. Vazgeçiyorum. Arsenal bir alt kademeye kaydı. Burda mesele "Lan Barça nasıl aşmış oynadı" değil. "Lan Arsenal neden böyle oynadı?". Demek ki ya bir taraf bize çok insani geliyor. Ya da Arsenal iyi, ama "o kadar değil. Bilemiyorum. Kesin olan, bazılarının "Barça'dan iyi pas yapıyor" dediği Ars, öyle değilmiş.

2. Çoğu insan, Messi'nin bu sistem, bu düzen içinde yüceldiğini unutup, bazı bugünkü gibi maçlarda "Messi bugün sıfırdı yeaa" çekebiliyor. Ve bunların aklına öyle durumlarda "Messi oynamadı, ee o zaman Barça nasıl?" çekiyor. Gerizekalı mısınız arkadaş. Hala mı farkında değilsiniz bu olgunun.

3. İlk 17-18 dakikada 10 pozisyon var. Yarısını atsan, 5-0. Söylenecek söz yok.

4. Pique-Puyol ikinci maçta yok. Eğer tersi maç sırası olsaydı, evet problemdi. Ama şimdi, hayır. Yine dominasyon olacak orda. Messi'nin de ortalama bir günü denk gelirse, çok sorun çıkmaz. Muhtemelen Iniesta da olacak.
Eğer bugün Iniesta oynasaydı... Oynasaydı...

5. Barcelona'nın oyunu denen şey, Premier League atmosferinde çok başka oluyor. Hatta İskoç stadlarında bile. Hatırlayın Celtic ve Rangers maçlarını. Nasıl bi' ada lan bu.

6. Babam Ibra'nın ilk golden sonra bi' dışarı çıktı. Tam geldi, bitmek üzere maç, 2-2. Şunu dedi:"Yaa o kadar topla oynama yüzdesi vardı, nası' böyle oldu". Babamın zaten zor da, birçok insan hala, futbolun adil bir oyun olduğu sanrısında. Halbuki genelde öyle değil, bilirsiniz. Ne bileyim, Bendtner o ilk pozisyonu atsa ve ofsayt olmasa o pozisyon. Ne diyecektik?

7. Şu sarı formayı lacivert şortla giyin arkadaş ya. Ne o civciv gibiydi öyle.

0 yorum: