Pazartesi - Cuma


Neden bizden bi b.k olmaz diye bir liste yapmak lazım aslında. Bu henüz kağıda dökülmemiş listeye, Mustafa Denizli'nin verdiği bir demeçten yola çıkarak, bilinen bir madde daha ekliyorum. Bay futbol dehası demiş ki; "Biz Pazartesi maç yaptık Cuma neden bir maç daha yapıyoruz". Bunu bugünkü maçtan önce söyledi, yani maçın sonucu henüz belli değil iken. Ancak korktuğu başına geldi ve Beşiktaş önemli bir zamanda 2 puan kaybetti.


Şimdi klasik, her zaman verdiğimiz İngilizler örneğini vermeyeceğim. Bu sefer Almanlar'dan gideceğim. Wolfsburg geçen hafta Perşembe günü Rubin Kazan ile çok zor bir Avrupa Ligi mücadelesine çıktı. Hem de Kazan şehrine, deplasmana gittiler. Rusya'nın Avrupa kesimine pek de yakın olmayan, ortalarda yer alan bir şehir. En az 3-4 saatlik bir uçak yolculuğu, en az... Direkt uçuş konmuş mudur, onu bile bilmiyorum. Bu adamlar muhtemelen Cuma sabahı gibi Almanya'ya dönmüşlerdir. Aynı Wolfsburg, geçen hafta Cumartesi günü Lig maçına da çıktı. Maç ertelenmedi, itiraz olmadı. Perşembe gecesi Rusya'da maç yapan takım, 1 gün dinlenip ertesi günün akşamı lig maçına çıktılar (Ayın 11'i Avrupa Ligi, 13'ü Bundesliga maçı). Paşa paşa oynayıp, yine deplasmana gittikleri maçı 4-0 aldılar. Rusya'dan da 1-1'lik beraberlikle dönmüşlerdi. Geçtiğimiz Perşembe de Kazan'ı elediler, bu Pazar günü de yine Lig maçları var.

Şimdi çok bilgim yok, ancak Bundesliga'nın fikstürü taa sezon başından bellidir. Wolfsburg'un, sonradan belli olan Avrupa maçları tarihine bakmadan, fikstür çoktan hazırlanmıştır. Sonuçta da kalkıp kimse itiraz etmiyor. Kaldı ki bir maçı Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalma mücadelesi. Oldukça önemli yani, deplasmana Rusya'ya gidiyorlar (Tataristan'a). Dönüp de kimse, ya bize 2 gün sonra, hatta tek bir dinlenme gününden sonra maç vermişsiniz demiyor.

İşin komik yanı; Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen Mustafa Denizli'yi haklı buluyor, "Federasyon böyle şeylere dikkat etmeli" diyor. Wolfsburg ve Bundesliga örneğinden de anlıyoruz ki, bizden bir b.k olmaz...

7 yorum:

mirmak dedi ki...

Olmaaaz olmaz olmaz, olmaaz olmaz olmaz yar yar yar diye bir türkü mü vardı ne? :)

ahmetcan_48 dedi ki...

Selocan, Lappap Hocam Arsenal'in gelecek sene çıkarmayı düşündüğü nostaljik formayı gördünüz mü? Abi benim çok hoşuma gitti bi siz de bakın isterseniz.

http://arsenalturkiye.blogspot.com/2010/03/20102011-forma-iddialar.html

L dedi ki...

güzel olmuş. ki zaten 2 senedir giydiklerinin üstüne böyle bişey lazımdı artık. bu son formaları, bizim çubuklumuz gibi bişey.

Selocan dedi ki...

gördüm ahmetcan. Nostaljik tipik arsenal forması. Ancak Lappap son formalarının da tarihte yeri var. Yani omuz üstü beyaz olan, kol altı kırmızı kalan formayı da tarihte çok giydiler.

E çubukluyu da biz tarihte çok giydik hacı dersen bişey diyemem tabi :)

L dedi ki...

efendi gibi geleneklerini korusunlar, bizi oraya getirtmesinler ulan.

Burak Eken dedi ki...

Geleneklerine bir şey diyemem ama bence en güzel Arsenal forması, 2005-2006 sezonundaki bordoydu.

ahmetcan_48 dedi ki...

Bence de güzel olmuş. Bilhassa da daha önce Selocan'nın Inter'in 100.yıl formasındaki mevzuda belirttiği gibi Arsenal de aynı Inter gibi böyle güzel bir nostaljik formasında, reklam mevzusunu olması gerektiği gibi halletmiş. Yani bizi 100.yıl'da yaptığımız hatayı yapmayarak reklamı dangadalak formanın ortasına kocaman bir şekilde değil de armanın altına küçük; lakin görünebilecek bir biçimde koymuşlar. Böylece formanın orjianlliğini de bozmamışlar. Ne diyelim. Helal olsun.