Portolyon

Çok salak şeyler abi. Böyle başkan adayları filan çıkıyor, yok efendim biz gelince Şampiyonlar Ligi'ni alıcüük, yok finallerden final beğeneceğiz. 06-07'de vardı, "Road To Athens" filan. Gruptan çıktık da, Athens kaldı, amına kodumun yerinde.

Şimdi abi, bu takımın bir derecesi vardı. 2004'e kadar biz, Porto, Mançester falan ile birlikte, Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan birkaç takımdan biriydik. Yani biz eşleşsin eşleşmesin, bizi yensin yenmesin, Cl civarı gezen bir takım, Galatasaray ile karşılaşabileceğini, onların buralarda olduğunu biliyordu. Biz Uefa'ya gidince, "aa niye yoklar la" diyebiliyordu. Böyle bi' vaziyet vardı.
2004 sonrasında biz, sadece 06-07 sezonunda Ş. Ligi'ne gidebildik. Bir de ön-elemede kaybedip, Uefa'ya düştük. Hatta bir de hiç Avrupa'ya gidemediğimiz sezon var da, neyse şimdi. 6 senedir filan, uluslararası bazda işler iyi gitmiyor. Ama gidebileceği konusunda fazlasıyla ümitlenebiliriz. Çünkü bu aralar Florya turuncu renkte.

Durum buyken, başkan olsun, başkan adayı olsun, hep yüksek atmakta. Herkes Aziz Yıldırım anasını satıyım. Önce yapmamız gereken bizim, bu her sene Cl'ye katılma serisini yeniden başlatmak. Yeniden oralarda olmak. Yeniden oralardakilerin gözünün bize aşina olması. Akıllarda yer etmemiz. Bunun için de gereken nedir, her sezon ilk 2'de olmak. Rijkkard ve Neeskens başımızdayken, bunun çok sorun olacağını zannetmiyorum açıkçası. 2. aşama da, takımın oturması tabii.

Zart diye finalden falan bahsetmek yerine, önce bir Allahın kulu da, "hacı bizim hedef her sene Cl'de olmak, olay bu yani, kupa filan zikimde değil" dese, gider üye olup oy veririm, sonra da... Öhm, neyse.

Bu konuda önümüzde -sanırım- 2 örnek var. Porto ve Lyon. İstisnası vardır, o ayrı ama, bu 2 takım da, her sezon en az 2. tur yapar. Bu sezonu ele alalım, -al oğlum- Porto gidip o kadar salak takım arasında kurada Arsenal'ı çekince, 2. turda el salladı. Lyon ise... Neyse biliyorsunuz. Girmeyeyim o kısma. Onlar bir üst kademeye çıkabildi.
Lyon daha fazlasını istedi, 76 senedir üstüste ligi kazanan bir takım olarak ama, olmadı biliyorsunuz. En yukarı çeyrek final oldu hep. Bu konuya o kadar taktılar ki, Cl başarısı için hoca değiştirdiler hep. O arada seri bozuldu gerçi. Çeyrek finalden ileri gidemediler. Bu sene gitsinle isterim ama, o arada da ligi Bordo'ya verebilirler.
Maalesef bu 2 takımın son yıllarda Cl dereceleri hakkında kapsamlı bir araştırma yapamadum. Üşengeçlik sağolsun. Ama rakamdan öte, bu takımların yukarda da yazdığımız gibi, her sezon bu platformda olduğunu, ve de genellikle gruptan çıktığını biliyoruz. Önemli olan bu.

Sanırım anlatmaya çalıştığım şeyi anlattım. Postumuzu, Limp Bizkit isimli güzide grubun, Break Stuff isimli şarkısından harika bir beyitle bitiriyoruz:

It's all about the he said she said bullshit.

0 yorum: