Rezillik

Galatasaray Dergisi, piyasadaki en iyi spor dergilerindendi-bir süre önceye kadar. Ama bir süredir, gerek içerik açısından, gerek görsel açıdan feci düşüşte. Görsel değişim hep oluyordu belli zaman aralıklarıyla ama, içerik konusunda sıkıntı bariz görülüyordu. 1-2 sene öncesi olması gerek, Gs Dergisi'nin memleket çapında en çok satan spor dergisi olduğunu okumuştum bir yerlerde. Bunu kendi muhitimdeki tecrübelerle de birleştirince, doğru olduğu anlaşılıyordu. Ay sonlarına doğru bile diğer 3 büyük takımın dergileri olduğu gibi dururken, bizimki ortalıkta görünmüyordu.

Geldik Şubat'a. Yeni transferler sebebiyle biraz geç çıktı geçen ayın sayısı. Sorun değil. Ama şöyle bir saçmalık vardı ki, nasıl olur anlaşılmaz. Transferleri tanıtıcı yazılar vardı ufaktan. Birer sayfalık sanırım. Şöyle bi'şey yapmışlar:İsimleri tam hatırlamıyorum, ve de azıcık bakınsam bulabileceğim o sayıyı arayamayacağım şimdi. Ama isimler önemli değil yani. Bir oyuncunun tanıtım yazısına kendisinin ve başka bir oyuncunun birlikte olduğu resmi koymuşlar. Resimdeki diğer oyuncunun yazısına da bu resimden kesilme, tek başına olan versiyonu koymuşlar. Bas bas bağırıyor, diğer resmin parçası olduğunu. Koca kulüp dergisi, o kadar imkanı var, başka foto bulamıyor mu?

2.si ise bu ayki sayıda. Şükür erken alabildim de, haberdar oluyoruz. Giriş sayfalarında Futbol Ve Hayat isimli sayfalar var, orada ufak bir yazı, Gio hakkında. Başlık, "Giovani'nin İntikamı" şeklinde, ama altındaki başlığımsı paragrafta şöyle bir cümle var:"'Fos Santos' adını takanlara da Kasımpaşa maçı güzel bir kapak işlevi gördü". Kapak? Yanlış yere mi geldik acaba. Koca kulübün dergisi bu yazıyı koyabiliyor yani? Okul dergilerinde bu kadar düşük seviye olmaz herhalde.

Eğer işin koleksiyon ve kulübe destek kısmı olmasa, bir daha bu dergiyi almazdım. Bu kadar mahalle ağzı olur mu be abi. Umarım bu yazının yazılmasında dergide çalışan Blogger arkadaşların payı yoktur, eğer varsa, üzülürüz.

5 yorum:

Burak Eken dedi ki...

O yazıyı koyan, "Çekemeyen anten taksın." tarzı bir şey de yazar! Büyük rezillik gerçekten!

bussballer dedi ki...

FourFourTwo'nun erkek dergisi sayılması nedeniyle GS Dergisi en çok satan spor dergisi olmuştur.

L dedi ki...

doğrudur. ben zamanında okuduğumu belirttim sadece. şu haliyle oünvan kalmamıştır zaten.

FIRAT dedi ki...

Kapak ifadesini görünce aynı şaşkınlığı bende yaşamıştım...Gerçekten bu derginin içeriğine ve geçmişine yakışmayan üslup...Kulübün resmi yayın organı taraftar forumu gibi yazamaz.

L dedi ki...

dibe doğru gidiyor dergi. bakalım daha böyle saçmalıklar olacak mı. utanç kaynağı şerefsizim.