Siyah Almanya Forması

2010-2012 Away

İngilizlerin Nazi benzetmesi yaptığı Almanya forması, kupada giyilecek en güzel formalardan biri. Tabi away forma olduğu için daha az giyilecektir. İngilizlerin neden bu kadar yaygara kopardığını da anlamak mümkün değil. Adamların bayrağının rengi sarı-kırmızı-siyah. Beyaz forma onların Home forması olduğuna göre, sarı bir away yapmak saçma (iki açık renk). Bu sebeple de bazen kırmızı, bazen de siyah forma yapmaları çok normal.

2004-2006 Away

İngiltere-Almanya maçları, ulusal takımlar arasındaki derbilerde, Arjantin-Brezilya derbisi ile birlikte ilk 2 'de yer alır. Bana göre de 1. sıradadır. Bu sebeple de İngiltere'nin sataşması normal. Ancak atladıkları bir durum var. 2004-2006 yılları arasında Almanya yine siyah forma giymişti. Ben o zamanlar böyle bir söylenti çıktığını hatırlamıyorum. Bu sataşmanın bir sebebi; İngiltere'nin uzun yıllar sonra ilk defa bir kupaya bu kadar umutlu bakması ve gerek ezeli rakibi, gerekse her turnuvanın banko favorisi olan Almanya'yı bu tip bir pis propaganda ile turnuvanın antipatik takımı haline getirmeye çalışmak olabilir.

İngilizlerin soykırım zamanına gönderme yapması da, yine kendileri açısından başka bir vahim durum. Çünkü Dünya Kupası Güney Afrika Cumhuriyeti'nde. Bu ülke 1900'lü yılların ortalarına kadar bir İngiliz sömürgesiydi. Orada yaşayan Afrika halkının, ki tribünleri onlar dolduracak, İngiltere'ye pek sempati ile bakacaklarını zannetmiyorum. Belki de bu sebeple, yaşanmış bir başka utanç olayını hatırlatarak dikkati başka tarafa çekip, en büyük rakibini antipatik hale getirmeye çalışıyor olabilir İngiltere.

3 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

sataşmayı yapanları ingilizler diye genellememek lazım sadece bir tane tabloid gazetesi yani bizim fotomaçtan bile berbat bir gazete öyle saçma bir benzetme yaptı diğer ingiliz medyası ve taraftarları buna rağbet göstermedi zaten.

almanyanın klasik yeşil away formaları da güzeldir ayrıca.

L dedi ki...

evet, bundan sonraki away yeşil olabilir mesela. bayağıdır yok.

Burak Eken dedi ki...

Hatırladığım kadarıyla, 2002'den 2005'e kadar siyah; 2005'ten günümüze kadar kırmızı deplasman forması giymişlerdi. Yeşil giymeyeli çok uzun bir süre oldu, bence de dönebilirler.