Suntari


Az önce biten İnter-Catania maçında, dakika 80'de Cambiasso'nun yerine giren Muntari tarihe geçti. 80'de girdi ve sahanın içine doğru koşup direkt Catania'da topu ayağında tutan adama bir temiz girdi. Sonuç sarı kart ve Muntari henüz topa değmeden kart görmüş oldu. Kullanılan faul ceza sahasına yakındı, bu sebeple de barajı kuran oyuncular ceza sahası içinde yer alıyordu. Catania vuruşu kullandı ve barajdan yükselen Muntari, kaleye yönelen topu eli ile kesti. Sonuç 2. sarıdan kırmızı kart, ayırca penaltı. Herif ilk pozisyonunda 2 kez kart görme başarısını gösterdi ve 2 dakika boyunca kaldığı sahada, ki oyun durmuştu tüm bu sürede, topa değen ilk ve tek yeri eli oldu. Hayır zaten pek ilginç bir futbolcudur bu Muntari, ama bu pozisyondan sonra hakikaten sunta olduğuna karar verdim.

Muntari'nin kırmızı kartı ve penaltı pozisyonu öncesi maç 1-1'di ve henüz uzatmalarla birlikte 10dk süre vardı. Peki ne oldu. Catanialı Mascara, efsane bir Panenka penaltısı kullanıp gole çevirdi, durum 2-1 oldu. Daha sonra da çöken İnter'i 3-1 ile geçti Catania. Mourinho şimdi bu herifi öldürmez mi ??

4 yorum:

bonaventure dedi ki...

cm 03-04 te bil sezonunda uefa kupası finaline ıkmıştım galatasarayla. valenciayla oynuyorduk sanırım 1- 0 yenik durumdaydım. dakika 75 gibi baliçi soktum oyuna. anlamsız bir şekilde 2d görüntü geldi ekrana. alt tarafı bir oyuncu değişikliği ne gösterecek ki derken baliç shaya girdi tahminen 5-6 metre yürüdü. bir şeyler rakipten bir oyunucunun ayağına kaydı ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. o zaman demiştim yok artık daha neler. abartmışlar iyice demiştim. saçmalamasınlar o kadar da olmaz demiştim. ben nerden bileydim...

Burak Eken dedi ki...

Bunun bir de Nouma versiyonu vardı. 2002 yılındaki İstanbul-BJK maçında olmuştu. Ama o, sahada bu kadar kısa kalmamıştı. Birkaç dakika fazla oynamıştı.

Selocan dedi ki...

Bir de Nouma oynamıştı. Bu adam oynama fırsatı bulamadı çünkü oyun durduğu zaman yaşandı bunlar. Oyuna tek katkısı faul yapmak oldu, sonra zaten oyun durmuştu o atılana kadar :)

L dedi ki...

abi, sabah tekrarı izleme fırsatı buldum. yani inanmakta zorluk çektim açıkçası. morinyo sahada olsa, aız-burun dalardı heralde.