Ulvi Bak At Kafası

Ulan kaçtır aklıma geliyor ama, hep esgeçiyordum, yazmaya aslında değmeyebilecek bi' mesele ama, çok dillendiriliyor, demin de bi' yerde daha gördüm, dellendim, gece gece de yazacağım:Biladerlerim, Iniesta-Xavi-Fabregas gibi bir üçlü olamaz. Çünkü Barcelona denen takım, orta üçlünün birini hep (cm diliyle söyleyelim) "dmc" tarzı oyunculardan seçer. Örnek vermeye bile gerek duymuyorum, gözüyle maçları izleyenler bilir zaten. Ve geriye sadece 2 kontenjan kalıyor. Dolayısıyla, bu üçlüyü normal hallerde bir arada göremeyiz. Tek bir ihtimal var, o da Iniesta'nın ön üçlünün solunda oynadığı dönemler. O zaman işte bu 3lü her türlü sahada olur. Hatta belki bazen Cesc sağda bile denenebilir. O şekilde de olur.

Arkadaş, anladık bu 3 güzel oyuncuyu bir arada izlemek istiyorsunuz. Yetmiyor milli takımda izlemek-ki orda bile çoğu kez olmayabiliyor. Ama biraz mantıklı atın tutun be amına koyym. Ezbere konuşmak ne güzel.

5 yorum:

Selocan dedi ki...

Peki oturtamaz mı hacı ? Ben Realli olsam da Fabregas'ı Barça da bu 2li ile birlik oynamasını görmek isterim. Şimdi 2 durum geldi aklıma. Xavi 30 yaşında Fabregas 22. Yaşı ilerledikçe Xavi'yi biraz daha geriye Yaya'nın yerine çekip Fabregas'ı Iniesta'nın yanına oturtamaz mı ? Ya da Fabragas'ın gençliğinden faydalanarak onu dmc'ye alıştıramaz mı ?

Ama dediğin çok doğru şuanki mevcut düzende zor. İspanya Milli Takımı, genelde DMC Alonso ve Xavi Iniesta ile başlıyor. Fabregas sonra giriyor Xavi'nin yerine.

L dedi ki...

abi olmaz. burda mesele fizik. bak sana o dmc dediğim yerde oynayan oyunculara örnek:bu son 2 sene, yaya ve busquets. öncesinde van bommel, edmilson, marquez. hatta motta. bu elemanların fizik özelliklerini gözünün önüne getir, anlarsın olayı.

hatta daha uç taktiksel bi örnek olarak, o dmc nin, takım hücumdayken (ki malum genelde hücumda olurlar) 2 stoperin arasına kayıyo ufaktan. bir nevi 3lü defans oluyor anlık. ki aslında o dediim anlarda stoperler de ortasaha yuvarlaa civarında olduundan, ortada defans flan olmuyor. tek hat.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Şimdi, yazıda anlatılan elbette doğru. Barça bir ön libero illaki hep koymuştur orta sahasına. Ama Rijkaard'ın son sezonlarına baktığımızda, ne zaman ki Iniesta kendini ispat etti, Barça bir çok müsabakaya Xavi-Iniesta-Deco üçlüsüyle çıkmaya başladı. Ve bu orta saha dizilişinde Xavi ön libero oynuyordu, hatta geçen aylarda "Rijkaard beni ön libero oynatırken Barça'dan ayrılmayı bile düşündüm." şeklinde bir açıklamasıda var Xavi'nin.Anlatma sebebim böyle bir fantazisi vardı Rijkaard'ın, ha takım 3. oldu la ligada o ayrı. Şimdi Pep'e bakıyorum, elinde gül gibi Yaya Toure var, geçen seneki başarılarda o kadar pay sahibi, taş gibi oyuncu, Busquets'ten hiçbir eksiğini göremiyorum ama Pep Busquets'i yeğliyor. Yani onunda orta saha ile ilgili bir arayışı olabilir. Seneye Fabregas'ın alınacağı artık aşağı yukarı belli, tekrar Xavi'yi ya da Fabregas'ı ön liberoya koyup tamamı pas yapabilen adamlardan kurulu bir orta saha oluşturmayı planlıyor olabilir.Şu an oynattığı Mehmet Güven'den hallice Busquets'in biraz olsun iyi yapabildiği tek şeyin pas olduğunu düşününce bu aklıma yatıyor.Bakalım artık, seneye göreceğiz...

L dedi ki...

abi yorumu yayınlamakla birlikte, cevabımı daha sonra yazabileceim kusura bakma. gelince artık.

L dedi ki...

abi buskets'i tercih etmesinin sebebi belli:kendi çocukları. yani bojan'ı ibo'ya tercih edemez ama, buskets'i ture'ye tercih eder.

o xavi-iniesta-deco tarzı bi üçlü içerde filan denenebilir gene ama, dışarda olabileceeni sanmıyorum.

ben fabregas gelince de meselenin rotasyonla hallolcaını düşünüyorum.