van Basten


Maç çok önemliydi bizim için ve kaybettik. Henüz 7 maç olmasına rağmen işler zorlaştı. Maç hakkında ne yazsam boş. Maçı sallayın şimdi. Bugün derbiye, Ali Sami Yen Stadı'na, dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi golcülerinden biri geldi ve maçı izledi. Ajax Milan ve Hollanda Milli Takımı'nda Rijkaard'ın devre arkadaşı, aynı zamanda en yakın dostu olan efsane Marco Van Basten, bugün o koltuklara oturup Galatasaray'ı izledi. Galatasaray için gelmişti, Galatasaray hakkında konuştu. Dünya futbolunun en büyük 3'lüsünün, 2'si bugün SamiYen'deydi. Rijkaard'ın bu toparklarda dolaşmasına, aylar geçmiş olmasına rağmen, hala alışamadım. Yedek kulübesinde Neeskens ile oturmaları, bu takımın başında olmaları bana hala gerçek gibi gelmiyor. Ben hala bu şoku atlatamamışken, sen git Van Basten'in tribünde oturup Galatasaray'ı izlediğini gör. Gullit de Lig Tv'den bakmıştır maça...

Böyle bir takım işte Galatasaray, böyle değildi tabi, ama bu hale geldi. Bu adamlar takımı yönetiyor, Galatasaray'ı izlemeye falan geliyorlar. Bunun bir üst noktası Johan Cruyff. Dünya futbolunun tanrısı, Neeskens'in kankası, Barcelona'nın onursal başkanı bir gün Nou Camp'tan çıkıp Türkiye topraklarına bastığı gün, Ali Sami Yen'e oturduğu gün................... (Devamını Lappap Hoca isterse yazsın)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık. Üstüne bir şey söylenmez ama illa yorum yapmak gerekirdi bu yazıya.

Selocan dedi ki...

Abi bizim gibi futbolu seven insanlar için ne büyük bir olay düşünsene. Sağolasın :)

Burak Eken dedi ki...

Rijkaard ne ki, Van Basten ne olsun! Tutturmuşlar bir total futbol türküsü, gidiyor! Rijkaard'ın ne olduğunu gördük; yarın, öbür gün Van Basten de gelse, değişen bir şey olmayacak! İsterse Rijkaard, Van Basten, Neskeens, Cruyff, birlikte yönetsinler takımı, yine de bir şey olmaz! En iyi oyuncularla ben de başarılı olurum, ah şu kadro Gerets'in elinde olacaktı ki!..

Not: Mesaj tamamen ironidir. -Ne yazık ki- ülkemizdeki birçok kişi bu şekilde düşündüğü için, böyle bir şey yapma gereği hissettim.

Selocan dedi ki...

Abi Gerets de zor. Fatih Terim tek çare !