Arsenal 125. Yıl Forması


Arsenal'in kuruluşunda giyilen forma bu değil. Arsenal'in kuruluşunda giyilen forma, düz bordo renk, hatırlarsanız bir kaç sene önce yapmışlardı. Ancak Arsenal'in klasik forması bu forma. Bu forma ile tanınıyorlar. Arsenal'in home forması ne diye sorsanız, 3 yaşındaki bir İngilize, size bunu çizer. Yukarıdaki fotoğraf 1970-71 sezonunda çekilmiş bir takım fotoğrafı. Takım fotoğrafı çekilmek de bir İngiliz kültürüdür. Bu sayede hangi sezon hangi home formayı giymişler görebiliriz. Kuruldukları ilk günde de çekmişlerdir bunun gibi bir foto. Her neyse; dolaşılan bir hikaye var. Bir resim hazırlanıyor ve resimde gelecek sezon giyilecek olan Arsenal'in home formasının resmi konulmuş, arkasında da bu yukarıdaki 1970-71 sezonunda çekilen fotoğrafın tamamı var. Güzel bir sunum yapılmış anlayacağınız. Hem 125. seneleri, hem de 70-71 sezonunda lig ve fa cup'ı kazanan efsane forma anısına, o formanın birebir görünümünde, modern bir versiyonunu yapmaya karar vermiş Nike. Ya da biz öyle düşünüyorduk ! Gördüğünüz gibi logo o dönemin Arsenal logosu ve de reklam da, diğer takımlarda görüldüğü üzere, yıl dönümüne özel formalarda olduğu gibi küçük ve logonun altına yerleştirilmiş. Yani formaya kısaca bakacak olursak bir Arsenal taraftarı olsaydım bayılırdım. İlk gün store'un kapısında yatardım, o derece güzel düşünülmüş ve resimde de yazdığı gibi modern ve nostaljinin harika bir karışımı.


Bir de işin gerçek kısmına bakalım. Bu forma güzel bir sunumla internete sızdı ve her sanal ortamda yayınlandı. Çok beğenildi ve bizim ülkemizde görmeye alışık olmadığımız için de, çok sevildi, imrenildi. Ancak bu formanın gerçek olmadığı, bir şakacının bizleri kandırdığını okudum bazı yerlerde. Detaylı araştırmalar sonucu Arsenal'in bir önceki Home formasından modifiye edildiği ortaya çıkmış. Yani tabi ki gelecek sezon Arsenal için özel bir sene olacak. Tabi ki de çok özel, içinde 1000 çeşit anlam ve nostalji barındıran detaylar olan forma tasarlanacak. Bana kalırsa da tıpkı bu forma gibi bir dış görünüşe sahip bir forma tasarlanması muhtemel. Hatta ihtimal vermesem de, reklam ve logo tıpkı bu formadaki gibi olabilir. Ancak son haberlere göre resimdeki forma gelecek sezonun forması değil, bir tasarımcının ve Arsenal taraftarının hayalindeki 125. yıl forması gibi gözüküyor.

2 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

bu çifte kupalı sezona dair bir film vardı. küçük bir kız çocuğu soyunma odalarına, duşlara, koridorlara gidip futbolcuların kendisiyle konuştuğunu hayal ediyordu. kupaları falan elliyordu. çok küçükken trt'de izlemiştim. hayal meyal aklımda. hatta bir takımı anlatan izlediğim ilk filmdi. o filmi biliyorsan adını yazar mısın?

maRco dedi ki...

bırak usta şaka yada tasarım falanda olsa adamlar oturtmuşlar yine. herkez bizim gibi malmı 100. yılımızda umbroya çubuklu forma yaptıralım sonra adidasa geçip en iyi işi yapalım ama yine sıçalım formadaki ilk kadro resmine kocaman avea yazısı koyduralım.boşuna adamlar yapıyor lafı oturmamış türkçeye :)