Barcelona'yı Şampiyon Yapmak


Ülkemizde çok iyi konumlarda olan spor yazarları, hatta yazarı olduğu medya kuruluşunun genel yayın yönetmenliğini bile yapan tiplerin futbolu ne kadar bildiklerini ben tartışmam. 1-2 güzel adam hariç hiçbiri bir b.ktan anlamıyorlar. Son dönen geyik şu, bu insanların arasında; Rijkaard teknik direktör değil, Barcelona'yı ben de şampiyon yaparım, sıkıysa Galatasaray'ı yapsın falan...

Şimdi bu adamlara sorsanız yüzde 99'u teknik direktörlerin zırt pırt gönderilmesinden şikayetçidir. Skora göre yorum yapmalarına rağmen, bunu kabul etmezler, futbola göre yorum yaptıklarını söylerler. Hepsi bir takımda sistemin ve istikrarın oturması gerektiğini söyler. Ama bu aynı gerizekalılar Barcelona'yı ben de şampiyon yaparım derler.

Mesele Barcelona'yı şampiyon yapmak mı ? Barcelona Cruyff döneminden beri bir inat peşinde. Belirlemiş olduğu sisteminden asla taviz vermeyen, bu uğurda berbat seneler geçirmeye razı olmuş, sonunda da ödülünü almış bir takım Barcelona. 30-40 seneyi aşkın bir inadın sonucu bu Barcelona. Şimdi Barcelona'yı ben de şampiyon yaparım diyen sığ zihniyetin bu lafı söyleyebilmesi için Barcelona yıllarını verdi, şampiyonluklarını verdi. Bu sebeple bu lafı şimdi etmek kolay tabi. Guardiola'nın öncüsü Rijkaard, o sistemi yerine iyice yerleştiren adam Rijkaard, sonucunda da böyle futbol oynayan takım Barcelona.

Mesele Barcelona'yı şimdi şampiyon yapmak değil, Barcelona'ya sistemi oturtup o takımı yıllar sonra bile futbol oynayan bir takım haline getirmek. Rijkaard bunu başardı, şampiyonluk nedir ki ? Yani siz gerizekalı yorumcuların Barcelona'yı ben de şampiyon yaparım demesini sağlayan alt yapıyı Rijkaard kurdu. Kafanıza sokmanız gereken bu.

1 yorum:

bonaventure dedi ki...

bu galatasarayı bende şampiyon yaparım.

2011 yazı.