Batı

Abi Batı konferansı'nda işler çok acayip karışık. Şimdi bak:Birkaç gün önce 2'den 5'e kadar olan takımlar aynı dereceye sahipti. Şimdi Dallas bi' galibiyet önde diğer üçünden. İlaveten 6'dan 8'e kadar olan 3 takım da birbiriyle aynı derecede. Yani son 2 maçın oynanacağı şu 3 günde, işler çok karışacak. En beteri de, bu 2 ayrı grupta birbirleriyle oynayacak takımların olması.

Mesela;ilk önce alttaki gruba bakalım. Ordaki üçlüden Portland, dün Lakers'ı yendi ve hem gazı aldı, hem de bugün için durumu 3 takım arasında eşit hale getirdi-bu maç hakkında Lakers'ın Blazers ile oynamamak için saldığı söylentileri var ama, bilemiyorum. O Portland, bugün kendisiyle aynı dereceye sahip Oklahoma ile oynayacak. Kaybeden büyük ihtimal 8. bitirir normal sezonu, çünkü bugün Spurs, çok büyük ihtimal yeneceği Minnesota ile oynayacak. Bildiğin birbirini yiyecek Portland ve Thunder. Biz de az şanslı değilmişiz ha.
Bizim son maç, Dallas ile. Yani Oklahoma ve Portland'ın bugün birbiriyle oynayacağı ve birinin elbet kazanacağını düşünürsek, biz Dallas maçında 6.lık için oynayacağız. Hem de üst tarafı karıştırma imkanımız olacak. Dallas bugün Clippers ile oynuyor. Farzet ki onlar yendi Dallas'ı-Baron hadi la. Üstüne bize de yenilirlerse, o üstteki dörtlüde acayip şeyler olur.

Üst grup için en kritik maç ise, normal sezonun son günü, yani 2 gün sonra oynanacak olan Jazz-Suns karşılaşması gibi görünüyor. Şu anda bu 2 takım aynı derecede. Jazz bu maçtan önceki gün, yani yarın Golden State ile oynayacak ama, Suns aynı gün Denver ile oynayacak. Ki bu maçın da Jazz-Suns kadar mühim olduğunu düşünürsek, üst grubun anahtarının Suns'ın elinde olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda 5.ler ama, bakarsınız play-off'a 2'den girerler bu maçların ardından.

Bu normal sezonun son dönemlerinde play-off için kasmayan takımlar genelde salar, az süre bulan oyunculara şans verir filan ama, bazen de fikstürleri gereği ligin gidişatı için önemli konuma gelebilirler. Golden State'in şu andaki hali gibi. G.State normal sezondaki son 2 maçında evinde Utah ve dışarda Portland'a karşı oynayacak. Bu 2 maçta alacağı 2 galibiyet, bütün dengeleri bozabilir. Ki nasıl bir oyun stiliyle sahada yer aldıklarını düşününce, bu hiç de zor değil.
Mesela Memphis de şu son 3 günde Denver ve Oklahoma ile oynayacak. Belki bu 2 maçtan birinde alacakları galibiyet, sıralamaya etki edecek. Bütün sene hiç süre bulayan bir tek oyuncunun gazı, karşı takımın play-off gidişatını bozacak.


Son olarak Spurs için hangi sonucu istediğimden bahsedeyim. Geçenlerde ufak bi'şeyler yazmıştım bizimkiler hakkında. Orada Suns'ı istediğimden dem vurmuştum. Yine aynısını söyleyeceğim, fakat Suns ve biz 3 gün sonra hangi sırada oluruz, bunu bir tek yukarısı bilir.
2. turun bile iyi sayılacağı bir sezonda -ki playoff tecrübemizi hesaba katınca, daha yukarılar niye olmasın da diyoruz- ilk turda Dallas ile filan eşleşmek, sakat olabilir. Gerçi geçen sezondan hesap var, ki ayrıca Dallas'la aramızda az-çok bir playoff rekabeti vardır, belki de eşleşmemiz iyi olabilir.

0 yorum: