Bayern Home Serisi


Maçın ardından sıcak sıcak yazayım. Yukarıdaki resmi büyütüp incelersiniz, Bayern'in home forma tutarsızlığını göreceksiniz. 93 yılından başlattım, çünkü o seneden önce kuruluşa kadar, birkaç sezon çubuklu forma yapmalarına rağmen, genelde düz kırmızı formaları (ufak beyaz detaylı) vardı. Ancak 93 yılında armalarındaki bir diğer renk olan koyu lacivert'i kattılar Home formalarına.

Aslında biri çıkıp Bayern'e; "Abi sizin 3 ana renginiz var, neden 3'ünü kullanmıyorsunuz Home formanızda" diyebilir. Çünkü, ya kırmızı beyaz, ya da kırmızı laciverti kullanıyorlar ana renk olarak Homelarında. Yani bir Atletico mevzusu yok bu adamlarda, 3'ünü aynı anda kullanmıyorlar. Aslında dedim ya, koyu lacivert sonradan katılmış aralarına, armasında olmasına rağmen onu kullanacak diye bir kural yok (BKZ: FB kırmızı renk). Tarihlerinde de genelde düz kırmızı olmak üzere, kırmızı ve beyazı öne çıkartmış. Yani aslında lacivert Home renk değil. Ancak 93'ten sonra bazı senelerde 2. home rengi olan beyazı biraz dışlamışlar ve o beyazın yerine üvey home olan laciverti koymuşlar. Hele 97-99 formasında, 2 ana home renkten bile vazgeçmiş, lacivert ağırlıklı bir home yapmış.

Renkleri geçtikten sonra tasarımlara gelelim. Galatasaray'ın home forması nedir ? Parçalı, Fenerbahçe'nin nedir ? Çubuklu. Barcelona'nın nedir ? Çubuklu. Real Madrid'in nedir ?. Düz beyaz. Peki Bayern'in nedir ? Ne bileyim. Son 20 seneyi saymazsak, aslında belli. Bayern'in 90'ların başı ve kuruluşuna kadar giden dönemde, esas home tasarımı düz kırmızı. Bazı senelerde kırmızı beyaz çubuklu forma da giymişler. Yani şöyle bakınca; düz kırmızı, yaka-kol ucu gibi detayları beyaz olan ve kırmızı beyaz çubuklu olmak üzere, 2 tasarım home tasarımı diyebiliriz. Ancak 92'den süre gelen bir saçmalama var Bayern'de. Arsenal tarzı (kol ve gövde ayrı renkler), enine çubuklu, boyuna çubuklu, düz kırmızı, Eski Adidas 3 çizgi stili, lacivert kırmızı çubuklu (en abesi bu herhalde), düz lacivert ortadan kırmızı bant geçen... Ne ararsan var yani. Büyük bir takımın bu kadar forma şeklini home formasında kullanması çok ilginç bir durum. Sadece tasarım şekli değil, renk kullanımı da oldukça saçma. 95-97'de giyilen kırmızı-lacivert çubuklu forma ne alaka mesela. O formaya lacivert yerine beyaz renk koysanız, alın size esas home. Yani hem renk, hem de forma şekli olarak son dönemde ilginç home formalara imza attı. Seneye bilmem kaç yılındaki formalarının anısına çubuklu forma giyecekler. Bu homeları görünce nihayet çubuklu giymeyi akıl etmişler dedim (tabi boyuna çubuklu ve kırmızı-beyaz). He bir de arada CL yazan formalar var. O 2 forma sadece CL maçlarında giyilmiş, ligde kullanılmamış. Anlayacağınız Avrupa'ya esas home formalarını göstermekte daha meraklıymış Alman devi.

0 yorum: