Esas Şimdi Patladı


Avrupa'da yapılacak olan bütün siyasi zirveler iptal. İş adamlarının belki de milyarlarca dolarları bulacak olan yatırımlar için yapacakları dev toplantılar iptal. Ülke liderlerinin gezileri, iş görüşmeleri iptal. Şuan dünyada belkide futboldan çok daha önemli (kimine göre önemsiz) olan bir ton zirve, toplantı, buluşma vs... iptal... Ancak Uefa maçları iptal etmedi. Neredeyse 1 gün boyunca yolda olan Barcelona; çok zorlandığı, hatta çıkamadığı Espanyol derbisinden sonra, yorgun argın otobüse binip, Barcelona'dan Milano'ya geldi. 1000 km'lik otobüs yolculuğu... Ne kadar belli etmeselerde, bunlar da insan. O zor maçın yorgunluğu üstüne saatlerce otobüste yorgunluk... Ben o halde mutfağa su almaya gidemem, adamlar İnter gibi bir takıma karşı mücadele ettiler. Sonucun bu olması bence kaçınılmazdı. Ancak takım Barcelona olunca, maç öncesi 2 kere düşünmem gerekti. Tahminim yine de beraberlikti, ancak Barcelona çok doğal şekilde yenildi. Nou Camp'ta 2-0 çok mu zor ? Hayır değil. Bu skora rağmen, her zaman ki gibi tur favorim Barcelona. Yarın aynı şeyleri Lyon yaşayacak. Geçen sene ve ondan önceki senelerde bu çeyrek-yarı final maçları aynı gün oynanırdı. Bu sene yeni gelen kurala göre, her gün tek maç oynanacak, 4 maç 2 haftaya yayılacaktı. Ancak bu ekstrem durumda bile UEFA sadece bu turluk yeni sisteminden vazgeçmedi ve de bu maçı oynattı.

Şimdi esas Pep'in açıklamaları dinlemek lazım. Onu tanırız, tabi ki bu konudan bahsetmez. He bahsetse de yerden göğe haklı. Bir de düşünün bizim ülkemizde böyle bir ekstrem durum olsa ve TFF o maçı ertelemese, ne kıyamet kopardı değil mi ?

10 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Deliler gibi kapanacaklar, o savunma aşılmaz hocam. Benim hiç umudum yok. Gitti yüzyılın fırsatı...

L dedi ki...

abi senden beklenmeyecek bi ümitsizlik. ben aksine 4'ü yemeyi bile istedim. haftaya kötü şeyler olacak çünkü.
ulan adamlar 3-1 öndeyken 15 dk topa dokunamadılar. konuşturmayın adamı. neyine ümitsizlik ya.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

hacı gaffur :),

2 chelsea maçı, villareal maçı, 2 rubin kazan maçı filan. hayır adamlar topa dokunmadı diyorsun, haklısında, ama dertleri topa dokunmak değildiki zaten o 15 dakikada. istediklerini almışlardı zaten... camp nou'da da kontra-ataklar hariç topa dokunacaklarını hiç tahmin etmiyorum. deliler gibi kapanacaklar, messi'yi yine özel önlemlerle bağlayacaklar, pozisyon vermeyecekler. beklentim bu... 2-1 olsa bir gol buluruz der fazlasıyla umutlu olurdum, ama 2 gol çok zor. kontradan yeme şansıda azımsanmayacak kadar fazla.

ha ama onlar pozisyon verir, ama barça bir şekil o savunmayı aşar golleri bulur, turu geçer, bende kendimden geçer. ama mantığım bunu söylemiyor ne yazık ki...

Selocan dedi ki...

Abi bu yazdığın dünyadaki her takım için doğru. Ancak Barcelona olunca karşındaki emin konuşmak olmaz sanki..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Aklıma bir yandan Şubar 2007'de ki Liverpool rövenş maçı geliyor, diğer yandan Nisan 2000'de ki Chelsea rövanş maçı. Elbette şimdi ki Barça her iki maçtakindende iyi. Umarım yanılırım.

Erken gol bulması lazım Barça'nın. O zaman olabilir.

Selocan dedi ki...

Hacı Lappap dedi ki;

"hacı içini rahat tut sen. gezegende böyle oynayan bi tane takım var amına koyym. elensek nolucak. anca rekoru kıramayız. hadi eyvalla"

Giremiyor da bloga =)

liverpoolandkop dedi ki...

O gamsız Zlatan olduktan sonra zor döner bu tur.

İnter'i ne kadar sevmesem de (Milano'da, Milan'ı tek geçerim) dün Eto'o'nun gol atması ve Jose'nin sevinmesi için İnter'i destekledim.

Jose varken gerisi yalan.

L dedi ki...

zlatan demişken, abi dün fd, şöyle bi cümle yazmıştı "Kazandığınız son 2 Şampiyonlar Ligi finalinde gol atmış bir adamı, her sezon 1-2 fantastik gol atıyor ve sırtıyla asist yapıyor diye yıldızımsı bir adamla takas ediyorsanız sonuçlarına da katlanırsınız". umarım ironi filandır. yoksa korkunç. tamam her şey mükemmel değil iboyla ilgili ama, bu kadar da değil ulan.

liverpoolandkop dedi ki...

Bizden örneklersek Baros bizim oyunumuzu saha içinde yaptıklarıyla nasıl güzelleştiriyorsa, Eto'o'da Barca'nınkini o kadar güzelleştiriyordu. Barca'ya, hatta sistemine yakışan adam Eto'o'ydu ama Perez'le sidik yarıştırıcaz ayağına harcadılar kendilerini.Zlatan'ın zevki gelecek diye beklesini dursunlar.

Bu arada çok doğru demiş de, FD kim hacım? Feridun Düzağaç'mı =)

L dedi ki...

yok abi fadıl dudulluoğlu :D
ya flying dutchman, kim olacak.

abi gözünü seveyim ne perez'le sidik yarışı filan, sen de yapma. 2 yazdır eto'o zaten ha gitti ha gidecek durumundaydı. ben şaşırmadım gitmesine, bekliyordum da. şimdi buna siz real'e özenme derseniz, olmaz yani. o zaman kasar cesc'i de alırlardı bu yaz.