Göt


Kutsal topraklardan dönerken, bir de Balıkesir Merkez'e uğrayayım dedim. Orada da bazı muhterem dostlarımız var. Hem de birkaç spor eşyasına bakacaktım.
Bu yukarda gördüğünüz 04-06 Hollanda home formasının fiyatını 2 sene önce bir Balıkesir ziyaretinde sormuştum. Cevapları 92 milyon olmuştu. Bunlara bi' güzel sövüp çıkmıştık dükkandan.
Bakın, tam 2 sene geçti. Girdik dükkana. Ama ben "orası" olduğunu unutmuşum. Arkadaşın biri ayakkabı bakacaktı, ona girmiştik. Ben gördüm formaları, ilerliyorum "bu sefer de indirmediyseniz siktim belanızı" diyerek. Geldim formaların yamacına. Etiketi elime aldım.
...
Rakam aynı idi. Olabildiğince makul ve naif bir şekilde benimle ilgilenmek üzere formaların oraya doğru seğirten böyük göğüslü ablaya dönerek, "bu formanın fiyatı nasıl hala aynı olur, 2 sene önce de böyleydi" gibisinden bi'şeyler söyledim-sanırım. O da çok saçma şekilde "o zamanın 92 milyonuyla şimdininki bir mi canım" dedi. Ben de o anda küfretmemek için "ehere mehere" bi'şeyler geveledim. Bi'kaç tane daha öyle karşılıklı cümleden sonra ben dayanamadım ve olay mahallinden uzaklaştım-amına koyyim.

2004 baharı gibi piyasaya çıkan bir forma, nasıl olur da, 2010 baharında hala aynı fiyata sahip olur, sevgili iman kardeşlerim? Çok basit söylüyorum;burda bir mantıksızlık yok mu? Bu götünü siktiğimin olayında bi' gerizekalılık yok mu lan?
İlk çıktığında 90 küsür olan Gs formaları, bazı Adidas Outletlerde filan 59 veya o civar bir fiyata düşüyor. Yanılıyorsam eğer, Selocan veya başkası düzeltsin. Ama böyle bir "1 yıl sonrası" indirimi var yani. Mantıklı olarak. Peki 6 yıl sonra bir formanın fiyatının aynı kalması nası' bi durum? O formanın elinizde kalması bile garipken, nasıl olup da "elden çıksın ulan" deyip az veya çok fiyat indirip satmıyorsunuz? Gidip sanayiide bi' ustaya Swoosh yaptırıp götünüze mi sokayım illa? Eminim Nike mağazası olsa, yaparlar bi'şeyler. Ama öyle değil mekan. Hani olur ya, birçok marka filan.

Çok değil, 60 olsun, alayım abi. Bu senenin Gs forması kaldı da, gidip Hollanda formasına, hem de 6 sene öncekine 92 milyon vereceğim. Tabii amını sikiyim.

0 yorum: