Kay

Memleket futbol ortamında forma işleri genelde boktandır ama, güzel işaretler de olabiliyor.




Yukarıdan aşağı Kayserispor'un evvelki sezonki, geçen sezonki ve bu sezonki home formalarını görüyorsunuz. Geçen sezon bir dönem Sivas da bu tip bir kombinasyon denemişti;orta resimdeki çubuklunun kırmız-beyazı, altına siyah şort. Şık da olmuştu. Kayseri bunu, eğer yanılmıyorsam, son 4 sezondur deniyor-o değilse de son 5 sezonda 4 kez olur. Son 3 resimden eminim ama, en üstteki zaten 06-07 değilse bile, 05-06. Çünkü şu 04-05 sezonunda belki de şampiyonluğun elden gittiği Gs-Kayseri maçında Gökhan Ünal ilk patlamasını yaparken, üstlerinde beyaz Puma formalar vardı. O kesin. O kalıbın da -en üst resim- ilk kez 03-04 sezonunda ortaya çıktığını hatırlatalım, Real bundan giymişti hatta.
Her çubuklu giydiklerinde siyah şort olmuyor, ama çoğunlukla siyah şort oluyor. O kadar da olur.

Bizim gerçek parçalımızda formadan farklı renk şort kullanımı var ama, bir türlü sürekli hale getiremediğimizden, sayamayız. Kayseri bu olayı halletmiş gibi. Orta düzey bir Tsl takımı için, bu harika.

Ayrıca bir nokta daha var. Ki bu başlı başına bir yazı konusu. Kayserispor, bazı takımların hiç kullanmadığı away forma ve 3rd formaları, gereğinden fazla giyiyor. Bu away formalar ve gittikçe oturan home forma hususları, sevindirici gelişmeler.

0 yorum: