Kös

Şu ufak yazıya girmeden değinelim, gerçi gören Aceto'dan görmüştür de, yarın bu maçı Star yine canlı vermiyor. Ayaklanma çıkmasını bekliyorum ben.

Hemen kısaca yazmak istiyorum.Ekşisözlük'te olsun, bazı başka platformlarda olsun, bazı bloglarda olsun, şu iddiayı okuyorum:Inter Barcelona'yı eleyecek. Hatta daha da ileri gidip, "Inter bu sezon Ş. Ligi'ni alacak". Hadi ikinciyi siktir et.
Şimdi tamam, "alamaz" diyen yok. Zaten 4 takım kalmış şurda. Oynayacağı da maksimum 3 maç var. Hepsinde deli gibi kapansa, bir tane bala gol bulsa, veya başka yollarla kupayı kazanma ihtimali var, tamam. Fakat, görünüşe bakınca, nasıl olup da bir futbolsever, bu Inter'in, bu Barcelona'yı eleyeceğini iddia eder? Beyni yerinde midir bunu diyebilenin? Yine söylüyorum, tabii ki eleme ihtimali var, nasıl "yok" deriz. Ama bu seri başlamadan önce, "Inter geçer" demekle, "Barça eler" demek arasında tahmin edilemeyecek kadar büyük fark var.

Ha, tabii, subjektiflik kısmı da var, ben ona girmedim. O cümleleri zaten öznel bakarak kuruyorsa, ben niye kaale alayım. Gider o zaman köstebeklerin takımını tutarım.

3 yorum:

Selocan dedi ki...

Eleyecek ile eleyebilir farklı şeyler. Eleyecek dersen abes olur. Eleyebilir dersen de neden böyle düşündüğün sorulur sana. Eleyecek diyenler subjektif adamlar. Eleyebilir diyenler olabilir, senin de yazdığın gibi kapanır, gününde olur. Barça yorgun, 24 saat otobüs vs... Eleyebilir diyebilir insan.

L dedi ki...

"eleyecek" diyenler aslında başka bişey de, ben nasılsa sakin kalmışım yazarken.

liverpoolandkop dedi ki...

Her sene çayıra giderken bu sefer yenicez ulan demekle, İnter eleyecek demek eş değer..